Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Willemstad, 11 Oktober 2006

Persbericht Curaçao Dolphin Therapy and Research Center

CDTC erg blij met nieuw broertje voor Papito

Curaçao Dolphin Therapy and Research Center bij het Sea Aqaurium is zeer verheugd over de geboorte en de eerste veelbelovende weken van een nieuwe dolfijnenbaby. Op maandag 25 september gaf moeder GeeGee omstreeks 07.30 het leven aan een prachtige zoon. Vader is de bij de Dolphin Academy zwemmende dolfijn Copan. Voorafgaand aan de geboorte was de staf van CDTC en de Dolphin Academy al begonnen met het houden van 24-uurs wacht over moeder en later baby.

Inmiddels zijn er twee weken gepasseerd. Moeder en zoon blaken van gezondheid; de baby groeit goed. GeeGee is een ervaren moeder van 3, waaronder de in 2004 geboren Papito. Vorige maand werd ze zelfs oma! Met dit alles in het achterhoofd ziet CDTC de toekomst voorzichtig optimistisch in, aangezien veel kalfjes de eerste levensmaand niet overleven. Gelukkig nemen de overlevingskansen toe naarmate de baby ouder wordt.

GeeGee en haar zoon eten beiden goed. GeeGee krijgt extra voeding, zo'n 12 kilo haring en kibbeling per dag, omdat ze nu ongeveer zo'n 15 liter moedermelk per dag moet produceren. Dit zal nog een tijd duren aangezien dolfijnenbaby's tot een leeftijd van 2 jaar bij de moeder blijven drinken. Vanaf 6 maanden zal het kleintje ook vis gaan eten.

Voor nu ligt de focus van de staf van CDTC op het voorzien van de beste condities voor GeeGee en haar zoon, zodat de kleine dolfijn zich volledig kan ontwikkelen. Het dolfijntje krijgt pas na een maand een naam, omdat dan één van de eerste mijlpalen in het leven van een jonge dolfijn is bereikt. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

HOGE RESOLUTIE FOTO'S (3008x2000 pixels, vanaf 2 tot 3.4 MB per stuk)

U kunt de hoge resolutie foto's een voor een uploaden naar uw computer door de volgende links te kopieren naar de adres balk van uw browser. Indien uw email programma het toestaat, kunt u de foto's ook proberen te laden door gewoon op de onderstaande links te klikken. Als de foto's niet laden, stuur AUB een email naar webmaster@dolphin-academy.com

http://www.dolphin-academy.com/dolphin-therapy/cdtc/20061011-baby-dolphin-1.jpg

http://www.dolphin-academy.com/dolphin-therapy/cdtc/20061011-baby-dolphin-2.jpg

Tekst: Annabelle De Clippeleir
Contactpersoon: Gerwin Bijker
Email: gerwin@cdtc.an
Tel: 00 5999 4619886
Fax: 00 5999 4619889