Ingezonden persbericht


EURINPRO: BEDRIJVEN KUNNEN 15 TOT 20 PROCENT BESPAREN OP LOGISTIEKE KOSTEN

Eindhoven, 11 oktober 2006 - Bedrijven kunnen jaarlijks vijftien tot twintig procent besparen op hun totale logistieke kosten. Dit is de meest opvallende uitkomst van het onderzoeksmodel dat Eurinpro, ontwikkelaar van en investeerder in logistiek vastgoed op maat, gisteren presenteerde tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Bedrijven kunnen de besparing realiseren door over te stappen van een oud magazijn naar een nieuw distributiecentrum dat aansluit op hun specifieke wensen.

Eurinpro ontwikkelde de 'Warehouse Scan' om de financiële en operationele verschillen tussen bestaand en nieuw logistiek vastgoed per bedrijf te kunnen analyseren. De scan toont aan hoeveel een organisatie uitgeeft aan de huur, handling en opslag, en infrastructuur in zijn magazijn. Hierbij kijkt Eurinpro naar de prijs per m², arbeidskosten en de afschrijving van materieel zoals heftrucks. De totale kosten worden vervolgens vergeleken met wat het de gebruiker zou kosten om een nieuw magazijn op maat te betrekken.

Nadat Eurinpro de Warehouse Scan bij een aantal bedrijven ingezet heeft, toont het model de volgende resultaten:
* Tachtig procent van de onderzochte bedrijven kan meer dan tien procent besparen op de jaarlijkse huurkosten.
* Meer dan negentig procent van de bedrijven met magazijnen met een vrije hoogte onder de tien meter kunnen besparen op arbeidskosten.
* Meer dan een derde van de bestaande magazijnen heeft te weinig loading docks om tot een optimale planning te komen, waardoor (interne) transportkosten stijgen.

Daarnaast kunnen bedrijven besparen op verzekeringskosten door betere beveiliging en brandpreventie, op energiekosten door betere isolatie en op overwerkuren door een optimaal georganiseerde supply chain.

"Er is in de markt duidelijk een stijgende vraag naar flexibiliteit," zei Ruud Weijmans, country manager Eurinpro in Nederland. "Bedrijven moeten hun activiteiten constant kunnen aanpassen aan de markt. Deze wendbaarheid heeft een directe weerslag op de logistieke activiteiten."

Henk Tittel, directeur Operations van Ingram Micro, bevestigde tijdens de bijeenkomst de behoefte aan flexibiliteit. "Het distributiecentrum van Eurinpro zorgde ervoor dat we sinds 2000 steeds in een optimaal pand zitten; eerst tijdens de snelle groei van de IT-markt, maar ook toen de IT sector wereldwijd achteruit ging. Omdat Eurinpro flexibel inspeelde op al onze vragen zitten we nu in een marktconform magazijn, met een scherpe prijs/kwaliteitverhouding in relatie tot een goede huurpropositie."

Prof. dr. ir. Jos Vermunt, adjunct directeur van Nederland Distributieland, sloot zich in zijn betoog aan bij het groeiende belang van een snelle en flexibele respons naar de eindklant toe. "In alle branches worden begrippen als 'operational excellence', 'customer intimacy' en 'product leadership' steeds belangrijker, ook in de logistieke sector. De functionaliteit en locatie van magazijnen in Europa veranderen om aan deze eisen te voldoen. Zo zien wij een evolutie naar een hybride systeem van flexibele Europese, regionale en nationale magazijnen, eventueel gekoppeld aan Centraal-Europese distributiecentra, waardoor bedrijven eindgebruikers zo snel mogelijk van producten kunnen voorzien."

Over Eurinpro
Eurinpro International SA (Eurinpro) ontwikkelt en investeert wereldwijd in logistieke vastgoedoplossingen op maat. Eurinpro heeft distributiecentra ontwikkeld met een totale oppervlakte van meer dan 1,2 miljoen vierkante meter, met een totale waarde van EUR 850 miljoen. Het bedrijf heeft meer dan negentig medewerkers in dienst en kantoren in negen landen. Op dit moment heeft Eurinpro projecten in ontwikkeling met een totale oppervlakte van 425.000 vierkante meter.

Eurinpro heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de ontwikkeling van distributiecentra op een innovatieve en klantgerichte wijze. Eurinpro biedt een technisch hoogstaande logistieke oplossing waarbij de kosten per vierkante meter voor de eindgebruiker gereduceerd worden. Ieder Eurinpro distributiecentrum voldoet aan de behoeften en specificaties van de eindgebruiker, terwijl de financiële waarde van het gebouw wordt gegarandeerd.

In mei 2006 werd Eurinpro overgenomen door Macquarie Goodman Group ("Macquarie Goodman"), een geïntegreerde industriële vastgoedgroep genoteerd aan de Australian Stock Exchange. Macquarie Goodmans activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten, ondersteund door een toegewijd team van meer dan 860 vastgoedspecialisten.

Macquarie Goodman heeft een marktkapitalisatie van rond de EUR 6,2 miljard (AUD 10,4 miljard), waarmee het de grootste industriële vastgoedpartij is die op de Australische beurs genoteerd is, en een van de grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroepen ter wereld.

Eurinpro kan zijn klanten wereldwijde vastgoedoplossingen bieden door zijn samenwerking met Macquarie Goodman en Arlington Securities (Arlington). Arlington, met zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk, is een van Europa's grootste investeringsmanagers en vastgoeddienstverleners met activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en andere internationale markten. Meer informatie over Eurinpro vindt u op www.eurinpro.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ruud Weijmans
Country Manager Eurinpro Nederland
Tel.: 040 235 33 11
ruud.weijmans@eurinpro.com

Zeno Group
Eva Rijser
Tel.: 020 30 10 989
E-mail: eva.rijser@zenogroup.com