Ingezonden persbericht


Ask.com Nederland, nu met Werkbalk

Snelle zoekresultaten direct vanuit de browser

Amsterdam, 11 oktober 2006 - Ask.com, onderdeel van IAC/InterActiveCorp, introduceert de Ask.com Werkbalk op de Nederlandse Ask.com-site. Met de Werkbalk kunnen gebruikers sneller en eenvoudiger de zoekmogelijkheden van Ask.com raadplegen.

De speciaal ontworpen Werkbalk kan zoeken in zowel webpagina's als blogs. Ook kan een bezochte internetpagina direct worden doorzocht vanuit de browser met slechts één muisklik. De Nederlandse Ask.com Werkbalk is te downloaden op de Ask.com-website.

Ask.com's Werkbalk biedt gebruikers behalve snel en nauwkeurig zoeken ook de mogelijkheid webpagina's rechtstreeks vanuit de browser op te slaan in MijnAsk. Direct vanuit de Werkbalk zoeken in Ask.com-blogs en Ask.com feeds en de gezochte term in gevonden pagina's markeren, behoort ook tot de opties. Bovendien kunnen Ask.com-gebruikers met de vertaalfunctie webpagina's vertalen van het Engels naar het Nederlands en andersom.

De Werkbalk is snel en eenvoudig te downloaden door te klikken op de Werkbalk-link in het Gereedschap rechts op de Ask.com-homepage of via http://dl.nl.ask.com/nl/askbarnl/download.html.

Door de aanwijzingen op het scherm te volgen, is installatie eenvoudig. De Werkbalk verschijnt vanzelf onder de browserbalk. Eenmaal geïnstalleerd, is de functie makkelijk te gebruiken door een zoekterm in te voeren in het zoekveld en op de 'Zoeken'-knop te klikken. Met de 'Afbeeldingen'-knop zijn afbeeldingen en met de 'Weblogs'-knop blogs direct te vinden.

"De Werkbalk biedt vliegensvlug en direct vanuit de browser toegang tot ons unieke gereedschap en onze technologie. Gebruikers hoeven minder te klikken en besparen hierdoor tijd tijdens het surfen. Tevens hebben ze fantastisch gereedschap tot hun beschikking om in een mum van tijd de beoogde zoekresultaten te behalen", zegt Miguel Acosta, Vicepresident Business Development Europe van Ask.com.

De Ask.com Werkbalk is geschikt voor Internet Explorer voor Windows 5.5 en hoger.

Ask.com Nederland
Als toonaangevende zoekmachine combineert Ask.com geavanceerde zoektechnologie met unieke zoektools. Hierdoor vinden gebruikers sneller wat ze zoeken. Andere Ask.com-websites zijn die van Ask.com US, Ask.com Deutschland, Ask.com España, Ask.com Japan en Ask.com UK. Ask.com werkt bij zijn activiteiten op het gebied van zoektechnologie en advertentieruimte met een netwerk van gelieerde partners. Ask.com is een onderdeel van IAC Search & Media, een volledige dochter van IAC/InterActiveCorp.

Ingezonden persbericht