Gemeente Wijk bij Duurstede

Aftrap Dorpsplan Langbroek

Op woensdagavond 11 oktober vond de aftrap plaats van het maken van een dorpsplan voor Langbroek. In dit dorpsplan worden allerlei verbeterpunten nader uitgewerkt om vervolgens opgelost te worden.

Discussie
Tijdens de avond kwamen ruim 100 bewoners van Langbroek en andere geïnteresseerden bijeen om de resultaten te vernemen van de eerder uitgevoerde interviews en tevens alvast met elkaar te gaan discussiëren over de inhoud en prioriteit van alle aangedragen verbeter- en aandachtspunten.

Het was een gezellige, maar ook vruchtbare avond met soms verrassende uitkomsten. Zo bleken de aanwezigen bijvoorbeeld vooral belang te hechten aan meer woningbouw en een zo breed mogelijk voorzieningenaanbod gekoppeld aan het te bouwen woon-zorgcomplex. Men vond meer aandacht voor toerisme en recreatie het minst belangrijk. Ook tijdens de groepsdiscussies werden er goede suggesties gedaan en werd blijk gegeven van een grote betrokkenheid van de aanwezigen bij hun dorp.

En hoe nu verder?
De volgende stap is het vormen van werkgroepen van bewoners en andere belanghebbenden, die per thema na gaan denken over de verschillende genoemde (of nog ontbrekende) verbeterpunten. Sommige punten zullen wat meer abstract benaderd moeten gaan worden (`Hoe komt het dat mensen te hard rijden in hun eigen straat?'), terwijl andere punten juist weer heel praktisch op te lossen zullen zijn (`Waarom zijn sommige stoepen zo ongelijk bestraat?').

Er hebben zich al mensen opgegeven voor deze werkgroepen, maar anderen zijn nog van harte welkom. Op woensdag 1 november aanstaande komen om 20.00 uur de geïnteresseerden de eerste keer bij elkaar in het Dorpshuis in Langbroek om nadere afspraken te gaan maken over het vervolg.

Doet u ook mee?
Als u daar ook bij wilt zijn, kunt u dat doorgeven aan Edwin van Dorp, gemeente Wijk bij Duurstede, Postbus 83, 3960 BB, Wijk bij Duurstede, telefoon: 595 595, email: evdorp@wijkbijduurstede.nl.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB