Gemeente Nederbetuwe


Interesse in koopwoning tot maximaal 160.000,--?

Gemeente Neder-Betuwe geeft starters de ruimte

WIL JIJ EEN BETAALBARE KOOPWONING?

Het kopen van een eigen woning is voor starters een grote (vaak onbereikbare) stap, zeker gezien de huidige woningprijzen. De gemeente Neder-Betuwe geeft starters uit de gemeente graag de kans om hun eigen koopwoning te bouwen. Hiervoor zoeken we enthousiaste starters die geïnteresseerd zijn om dat gezamenlijk te doen. Een zogenaamd 'starterscollectief' biedt namelijk veel financieel voordeel.

Wat is een starterscollectief?
Bij een starterscollectief (we noemen dat ook wel collectief opdrachtgeverschap) krijgt een groep kopers een stuk grond aangeboden, waarop zij hun woningen naar eigen inzicht kunnen laten bouwen. Door gezamenlijk als opdrachtgever op te treden worden kosten gedrukt. Daardoor kan de prijs van een eigen eengezinswoning beperkt blijven tot maximaal 160.000,-.

Voor wie bedoeld?
Het starterscollectief staat open voor alle starters uit de gemeente Neder-Betuwe. Je moet wel meerderjarig zijn en nog niet in een zelfstandige koopwoning wonen of hebben gewoond. Voor alle duidelijkheid: huurders mogen meedoen aan dit project, als zij nog nooit eerder een koopwoning hadden.

Het is ook bedoeld voor personen die vanwege hun studie of andere redenen elders onzelfstandige woonruimte huurden. Verder is het belangrijk dat je bereid bent de nodige inspanning te leveren. Je bent namelijk bij de gehele voorbereiding betrokken: van ontwerp van de woning tot en met de realisatie ervan.

Waar bouwen?
Er is reeds een mogelijke locatie voorhanden: het terrein van het sportveld en de voormalige gymzaal aan de Wilhelminalaan in Dodewaard. Bij grote belangstelling en een succesvolle eerste ronde, zullen we ook de mogelijkheden binnen andere kernen van de gemeente onderzoeken.

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in eventuele deelname aan een starterscollectief? Dan komen wij graag met jou in contact. Hiervoor wordt op 11 oktober een vrijblijvende informatieavond georganiseerd (zie kader). Voor meer informatie kun je tevens contact opnemen met Jaap Huibers, projectleider startersinitiatief, 026-351 25 32.