Gemeente Hilversum

Gemeenten Gooi en Vechtstreek stellen prioriteiten vast voor stimulering Economie en Werk

11 oktober 2006
In het Bestuurlijk Overleg Economie en Werk van het Gewest Gooi en Vechtstreek is op vrijdag 6 oktober jl. overeenstemming bereikt over een termijnagenda voor de regio op het gebied van economie en werk. Het Gewest Gooi en Vechtstreek bestaat uit 9 gemeenten, te weten Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren.

Werkbezoeken
Ter voorbereiding van het bestuurlijk overleg heeft Janny Bakker, vanuit haar rol als Gewestbestuurder Economie en Werk, gesproken met de wethouders economische zaken en sociale zaken/arbeidsmarkt van de 9 gewestgemeenten over hun visie op de toekomst van de regio op het gebied van economie en werk.
Op diverse terreinen bleek sprake te zijn van een grote eensgezindheid waar het gaat om het benutten van kansen voor economische ontwikkeling en groei van de werkgelegenheid, alsmede voor het gezamenlijk aanpakken van knelpunten.

Ambitieuze agenda
Vanuit het Gewest is op basis van de werkbezoeken een termijnagenda opgesteld, waar alle punten van overeenstemming tussen de negen gemeenten een plaats hebben gekregen. Tijdens het Bestuurlijk Overleg Economie en Werk zijn deze verder aangescherpt en zijn er zelfs nog onderwerpen aan toegevoegd. De ambitieuze termijnagenda (zie de link aan de rechterkant van dit scherm) voor de regio Gooi en Vechtstreek richt zich ondermeer op de thema's 'Bedrijventerreinen en economische ontwikkeling', 'Toerisme en recreatie', 'Arbeidsmarkt' en 'Afstemming met aanpalende sectoren'.
Janny Bakker: "Het feit dat er nu in negen gemeenten op bestuurlijk niveau overeenstemming is over een termijnagenda Economie en Werk is goed nieuws voor ondernemers in onze regio".

Gezamenlijke inzet
In de komende maanden zal door de negen gemeenten per thema concreet worden gemaakt welke stappen de regio hierin dient te ondernemen en welke inzet daarvoor vanuit provincie en deelnemende gemeenten wordt verwacht. Hierbij worden nadrukkelijk ook de Kamer van Koophandel, organisaties op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt, alsmede vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties betrokken.

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de stukken van de vergadering van het Bestuurlijk Overleg Economie en Werk van 6 oktober 2006 op de website van het Gewest Gooi en Vechtstreek.