Stormloop op speedshopactie iToko.nl


Ruim 10.000 bezoekers proberen speedshopaanbieding te bemachtigen

GRONINGEN, 20061011 -- De actie waarbij iToko.nl om 22:00 's avond een aanbieding online zet die slechts 10 minuten geldig is, blijkt een enorm groot succes en trekt meer dan 10.000 bezoekers in 10 minuten waardoor de servers overbelast raken.

iToko.nl zet elke dag ??n aanbieding online die slechts 24 uur geldig is. De aanbiedingen vari?ren van kleine gadgets tot dvdrecorders. Aan deze manier van verkopen heeft iToko.nl sinds gisteren een uniek concept toegevoegd: speedshoppen. Gisteren om 22:00 's avonds zette iToko.nl de eerste speedshopaanbieding online. Het was de eerste keer dat op Internet een dergelijke actie werd gehouden. De aftrap was een onverwacht groot succes en trok meer dan 10.000 bezoekers in 10 minuten tijd.

De actie is ruim van tevoren aangekondigd en is besproken op verschillende websites en fora, maar dat het zo veel te weeg zou brengen had iToko.nl niet verwacht. iToko.nl was voorbereid op duizenden bezoekers, maar het succes bleek veel groter. Meer dan 10.000 bezoekers probeerden tussen 22:00 en 22:10 de aanbieding te bemachtigen. Hierdoor werden de servers overbelast en was de site een paar minuten onbereikbaar voor enkele bezoekers.

De bezoekers van de website drukten om 22:00 uur precies massaal op de F5 toets om de homepage van iToko.nl te verversen en er achter te komen wat de speedshopaanbieding zou zijn. Hierdoor schoten het aantal pageviews omhoog tot een recordhoogte van ruim 60.000 pageviews in tien minuten. iToko.nl gaat in samenwerking met internetspecialist Tres Internet uit Heerenveen bekijken op welke manier iToko.nl de volgende keer deze gigantische stroom van mensen beter kan gaan opvangen, want op tien november is er weer een speedshopaanbieding en dan wil iToko.nl het nog beter doen.

Ondanks de `overload' van de website heeft iToko.nl zijn gehele voorraad binnen tien minuten weten te verkopen. Er waren precies 250 dect telefoonsets ingekocht voor deze actie. Normaal gesproken kosten deze sets het dubbele van wat iToko.nl er voor rekende. Hiermee werd de speedshop actie extra spectaculair en werden er massaal bestellingen op de website geplaatst.

iToko.nl vindt het jammer dat enkele bezoekers tijdelijk de website niet konden bereiken door de enorme drukte die er vanaf 22:00 op de website was. Sinds de aankondiging vorige week van het nieuwe concept op verschillende websites hebben duizenden internetters zich aangemeld als lid van iToko.nl om mee te kunnen profiteren van de maandelijkse speedshopaanbieding. Over een maand kunnen de nieuwe leden het weer proberen en moet blijken of de techniek van iToko.nl de stormloop beter aankan.