Boekwinkeltjes.nl komt met eigen e-zine over boeken


ASSEN, 20061011 -- Deze maand verschijnt het eerste nummer van het e-zine Boekwinkeltjes.nl, een uitgave van het gelijknamige boekenplatform. Het digitale magazine wordt gratis verspreid onder meer dan 100.000 boekenliefhebbers en staat onder redactionele leiding van Vincent van de Vrede.

In het eerste nummer staat onder meer een interview met dichter Gerrit Komrij, een bespreking van een gedicht door Menno Wigman en een column van Hanneke Groenteman die de lezer een blik op haar verdwenen boeken gunt. In ieder nummer wordt bovendien een leesclub of genootschap in het zonnetje gezet, en worden boekhandelaren geïnterviewd over hun werk. Verder is er veel aandacht voor boekenmarkten, en natuurlijk voor boeken: antiquarisch of nieuw, jeugdboek of literatuur, evenals voor kleinschalige uitgaven en poëzie.

Initiatiefnemer en uitgever Boekwinkeltjes.nl Eric Kaizer: `Ik liep al jaren met het plan rond om een magazine te maken over boeken en voor een breed publiek van boekenliefhebbers. De afgelopen zomer kon ik deze droom verwezenlijken. Er is hard gewerkt aan de bladformule en de inhoud van het blad. We zijn daarom trots op het eerste magazine dat nu verschijnt. Omdat het boekenplatform Boekwinkeltjes.nl van internet gebruik maakt, is het logisch dat ook het e-zine in digitale vorm verschijnt. Het is bovendien een vernieuwende manier om een magazine te publiceren en te distribueren: iedereen met een internetaansluiting kan het blad op die manier kosteloos ontvangen. Het e-zine is voor alle boekenliefhebbers gratis te lezen op de website www.boekwinkeltjes.nl/ezine.'
Boekwinkeltjes.nl wil met het e-zine een brug slaan tussen de antiquarische/tweedehands boekhandel en de nieuwe boekhandel. Het e-zine kan op deze manier bijdragen aan een betere samenwerking tussen beide beroepsgroepen.

Over Boekwinkeltjes.nl
Boekwinkeltjes.nl is in 2001 begonnen door Eric Kaizer. Het concept om particulieren op een laagdrempelige manier een online boekwinkel te laten beginnen, sloeg direct aan en is inmiddels uitgegroeid tot een platform waar via zo'n 2600 boekwinkels ruim 1,6 miljoen (tweedehands) boeken worden aangeboden. Daarnaast biedt Boekwinkeltjes.nl de mogelijkheid via Boekstra eerstehandsboeken aan te schaffen. Ook zijn via Boekwinkeltjes.nl de titels van Boekenmijn te raadplegen, waar titels van kleine uitgevers en eigen beheeruitgevers worden aangeboden. De site van Boekwinkeltjes.nl wordt zo'n 6000 keer keer per dag geraadpleegd en staat in de top van best bezochte websites in Nederland. Naar schatting vindt 25% van de aangeboden titels jaarlijks zijn weg naar een tevreden lezer of verzamelaar.

Het e-zine kunt u vinden op www.boekwinkeltjes.nl/ezine