Gemeente Eindhoven

Persbericht 13 oktober 2006, 252

Rampbestrijdingsplan Vliegbasis Eindhoven

Op 15 oktober treedt het vernieuwde rampbestrijdingsplan Vliegbasis Eindhoven in werking. Het rampbestrijdingsplan wordt op basis van de Wet rampen en zware ongevallen en het Besluit rampbestrijdingsplannen Luchtvaartterreinen iedere vier jaar herzien en opnieuw vastgesteld.

Het plan is vooral een werkdocument voor de parate diensten. Op basis van dit plan worden hulpverlenings- en gemeentelijke activiteiten bij een (dreigend) vliegtuigongeval bij Vliegbasis Eindhoven gecoördineerd. In het plan staat dus de manier waarop de verschillende hulpdiensten voorbereid zijn op en worden ingezet bij een (dreigend) vliegtuigongeval bij de Vliegbasis Eindhoven. De Vliegbasis Eindhoven is een militair luchtvaartterrein, waarbij Eindhoven Airport structureel burgermedegebruik maakt van het terrein.

Op 2 oktober jl. heeft burgemeester A. Sakkers het rampbestrijdingsplan voor de Vliegbasis Eindhoven ondertekend tijdens het periodiek overleg met de vertegenwoordigers van de Vliegbasis Eindhoven, de Koninklijke Marechaussee en Eindhoven Airport en vertegenwoordigers van de operationele diensten.

Met het vernieuwde rampenplan is een belangrijke stap gezet naar een kwalitatieve en proactieve voorbereiding op een eventuele calamiteit op Vliegbasis Eindhoven.