ID&T



GOD IS MY DJ

Zondag 15 oktober

Voor degenen die de film in de bioscoop hebben gemist: the documentaire God is my DJ wordt zondag 15 oktober om 20.29 uur door de IKON uitgezonden op Nederland 3.

God is my DJ is een documentaire over de wereld van de dance, waarin jongeren op grootse feesten op zoek zijn naar genot en naar zichzelf. Duncan Stutterheim organiseert met zijn bedrijf ID&T feesten waarvan hij als jongen droomde.

Stutterheim bezocht vroeger samen met zijn vrienden al feesten in afgelegen loodsen en werd toen gegrepen door de magie van de beat. Na zijn eerste house-feest was hij verkocht. Sindsdien is het organiseren van steeds grotere feesten zijn passie en zijn werk geworden. Hij heeft er samen met zijn broer Miles een fortuin mee verdiend.

Stutterheims leven lijkt één grote succes-story. Hij woont prachtig, is getrouwd met zijn grote liefde Lisca, samen hebben ze twee kinderen en het werk gebeurt in een hecht team van vrienden. Maar er is ook een andere kant. Vijf jaar geleden verongelukte Stutterheims broer en zakenpartner. Sindsdien geeft hij in zijn eentje leiding aan het bedrijf en hij kan pijnlijke beslissingen niet langer uit de weg gaan, zoals de verkoop van de verliesdraaiende radiozender die zijn broer had opgericht. Bovendien moet hij sinds hij vader is geworden zijn vrije leventje zien te combineren met de verantwoordelijkheid voor zijn twee dochters. Zijn vrouw Lisca, die bij hem in het bedrijf werkt, wil zichzelf verder ontwikkelen en onafhankelijker zijn.

Filmmaker Carin Goeijers volgt Duncan, Lisca en hun familie en vrienden in de periode voor Sensation 2005. Maanden waarin voor Duncan een nieuwe droom werkelijkheid wordt, maar waarin hij ook keuzes moet maken. Keuzes voor het voortbestaan van het bedrijf en om vorm te geven aan zijn verdere leven. Welke rol spelen verantwoordelijkheid, vrijheid, vriendschap, verdriet, zingeving en liefde daarin? De documentaire geeft een beeld van een generatie jongeren die loos wil gaan op dance, maar die tegelijkertijd een weg zoekt tussen genot, zingeving en spiritualiteit.

Regie: Carin Goeijers; camera: Gregor Meerman; geluid: Jeroen Goeijers; montage: Barbara Hin; productie: Sylvia Baan; eindregie: Margje de Koning.
God is my DJ is een productie van Pieter van Huystee Film voor IKON-tv.

Deze film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO Fonds.

Geplaatst op: 02-10-2006