Uitnodiging: Het Grote Politieke Dierendebat

Dierenbescherming

http://www.dierenbescherming.nl

Uitnodiging: Het Grote Politieke Dieren Debat

Amsterdam, 10 oktober 2006 - De gezamenlijke dierenbeschermingsorganisaties hervatten een oude traditie door een verkiezingsdebat te organiseren waar nu eens niet de mens, maar het dier centraal staat. Het Grote Politieke Dieren Debat vindt plaats van 10.30 uur tot 12.45 uur op zondag 15 oktober in Paradiso aan de Weteringschans 6-8 in Amsterdam. Het publiek is voor 3 euro van harte welkom en kan kaarten reserveren via 020 - 6177757 of www.varkensinnood.nl.

Verantwoordelijk voor de organisatie van het debat zijn Bont voor Dieren, de Dierenbescherming, Stichting AAP en de Stichting Varkens in Nood. Zij doen dit mede namens negentien dierenbeschermingsorganisaties, samen goed voor zo'n miljoen leden en donateurs.

Dierenwelzijn lijkt dit jaar meer dan ooit een onderwerp van belang te worden tijdens de verkiezingen. Niet in de laatste plaats door de opmars van de Partij voor de Dieren, maar zeker ook doordat de gevestigde politieke partijen van links tot rechts dierenwelzijn ineens lijken te omarmen.

Een aantal pittige stellingen vormt de basis van een debat onder voorzitterschap van Jan Terlouw. Deelnemers aan het debat zijn Ineke van Gent (GroenLinks), Henk Jan Ormel (CDA), Harm Evert Waalkens (PvdA), Joost Eerdmans (EénNL), Janneke Snijder (VVD), Boris van der Ham (D66), Marianne Thieme (PvdD) en Krista van Velzen (SP). De overheid is verantwoordelijk voor het welzijn van dieren in Nederland is één van de stellingen waarover op het scherpst van de snede het debat wordt aangegaan. Belastinggeld is nodig voor het zoeken van alternatieven voor dierproeven is er ook zo eentje. Of dierenwelzijn in de grondwet hoort moet eveneens stof voor discussie bieden.

(einde bericht)