Gemeente Delft

Na tournee door de Delftse wijken: Stedelijke voorstelling van DelftGist!

De tournee van Wijktheater Delft met DelftGist! door de wijken wordt op zaterdag 21 oktober 2006 feestelijk afgesloten met een stedelijke voorstelling in Bacinol. DelftGist! gaat over alles wat er bloeit en broeit in de Delftse samenleving. Soms herkenbaar wrang, maar zeker zo vaak grappig, van alle tijden en verdraaid actueel.

Op vrijdag 29 september 2006 gaf wethouder Anne Koning het startsein voor de eerste voorstelling van DelftGist! van Wijktheater Delft. Daarna is de voorstelling in alle zeven wijken van Delft gespeeld. In de wijken Wippolder en Voorhof wordt DelftGist! de komende twee weken nog gespeeld. DelftGist! gaat over het onbegrip tussen oud en jong, tussen allochtoon en autochtoon en tussen Delvenaren en Delftenaren. Op hilarische, ontroerende en herkenbare wijze nemen de 14 acteurs en 4 zangers het publiek mee met de gebeurtenissen in koffiehuis 't Koffiehuis onder de rook van de Gist- en Spiritusfabriek. 't Koffiehuis is inmiddels voorzien van een Turkse eigenaar.

In het voormalige hoofdgebouw van de Gist- en Spiritusfabriek, Bacinol, wordt iedereen, net als in de wijken, op zaterdag 21 oktober ontvangen met baklava en appeltaart. Na afloop is er gelegenheid uitvoerig na te praten in de sfeervolle kantine van Bacinol.

De toegang in de Delftse wijken is gratis. Toegang voor de stedelijke voorstelling bedraagt E 2,00. Reserveren is gewenst via telefoonnummer

06 - 292 272 50. Meer informatie kunt u vinden op www.delft.nl en www.vak-delft.nl

Noot voor de redactie (