Gemeente Delft

Op zondag 15 oktober 2006 om 12.00 uur reikt burgemeester Verkerk de gemeentepenning uit aan broeder Nico Willemse in de Vredeskerk aan de Nassaulaan 2. Broeder Nico neemt op deze datum officieel afscheid van de Sociëteit van de Priesters van het Heilig Hart.

In 1987 werd een beroep op Broeder Nico gedaan om een project op te zetten voor kansarmen. Dat leidde tot de oprichting van de Stichting Koningsveld in Delft, waar hij tot 1998 de functie van coördinator vervulde. Binnen de parochie was Broeder Nico jarenlang de spil op de pastorie aan de Nassaulaan. Ook buiten de geloofsgemeenschap deed hij van zich spreken. Hij bouwde, onder andere binnen de wijk Wippolder, aan een goede relatie met andersdenkenden en vroeg altijd aandacht voor 'Kerk en Samenleving'. Daarnaast is hij de motor achter de groep alleengaanden.

De verdiensten van Broeder Nico hebben zich uitgestrekt over de parochiegrenzen heen naar de Delftse samenleving, met name naar de jongeren van Delft die extra zorg en aandacht nodig hadden.

Noot voor de redactie (