CDA

oktober 2006 - Persbericht -
Staatssecretaris Van Geel reikt rentmeestersprijzen CDA uit

Bij de start van de bijeenkomst Wereldvoedseldag zondag 15 oktober a.s. in Amsterdam zal CDA-staatssecretaris Pieter van Geel de rentmeestersprijzen van het CDA uitreiken aan de winnaars van de ondernemers-, studenten-, en consumentenwedstrijd.

Van Geel opent om 15.00 uur de bijeenkomst; daarna reikt hij om circa 16.00 uur de prijzen uit.

De door Fair Food georganiseerde bijeenkomst vindt plaats in hotel Arena, âs Gravesandestraat 51 in Amsterdam en duurt van 15.00 tot
01.00 uur.

Tijdens het partijdebat over duurzaamheid in 2004 en 2005 riep het CDA de rentmeesterswedstrijd voor ondernemers, studenten en consumenten in het leven. Met deze wedstrijd wil het CDA projecten, plannen en initiatieven op het terrein van duurzaamheid stimuleren.

Het CDA werkte bij deze wedstrijd samen met belangrijke maatschappelijke actoren. Bij de rentmeesterswedstrijd voor studenten werd samengewerkt met de Vrije Universiteit. Bij de rentmeesterswedstrijd voor consumenten met Fair Food en Goede Waar en Co. Bij de rentmeesterswedstrijd voor ondernemers met MKB-Nederland en Fair Ventures.

De tientallen ingediende projecten zijn beoordeeld door een vakjury onder leiding van juryvoorzitter Pieter van Geel.

De winnende student ontvangt als prijs een starterkapitaal van EUR 10.000 te besteden aan verdere uitwerking van het ontwerp bij de VU. Hij/zij wordt in de gelegenheid gesteld om zijn/haar idee bij de VU, voor de duur van een half jaar, met uitzicht op verlenging van nog eens een half jaar, verder uit te werken. De uitwerking zal onder begeleiding van een VU-deskundige van CIMO (Centrum voor Innovatie en Maatschappelijk verantwoord Ondernemen) geschieden. Het prijzengeld is beschikbaar gesteld door de stichting Dr. Abraham Kuyperfonds. Het CDA gelooft in de innovatieve potenties van studenten. Om de Nederlandse kenniseconomie te stimuleren, wil de partij graag studenten een zetje in de rug geven.

De winnende ondernemer ontvangt een Businessconsult met staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip.

De winnende consument ontvangt als prijs 5 minuten gratis winkelen in de natuurwinkel.
Daarnaast mag hij/zij op het ministerie van VROM samen met beleidsmedewerkers de verdere mogelijkheden van zijn/haar idee onderzoeken.

---