Politieberichten Rijn&Venen, 09.45 uur

Utrecht, 15-10-2006

Alcoholcontrole

BREUKELEN/ABCOUDE Van 20.15 uur tot 03.30 uur werd een alcoholcontrole gehouden op De Brugoprit en de Burgemeester Des Tombeweg. Een kleine 800 voertuigen werden gecontroleerd.1 Automobilist had teveel gedronken en werd aangehouden.(520ug/l)

LOENEN AAN DE VECHT- Op zaterdagavond werd van 20.00 uur tot 22.45 uur een alcoholcontrole gehouden op de Bloklaan. Hier moesten 287 automobilisten blazen. Drie weggebruikers hadden teveel gedronken.

LOENEN- Op de Rijksstraatweg werd van 00.00 uur tot 03.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Hier werden 219 automobilisten gecontroleerd en vier hadden teveel gedronken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Wilde rit

KAMERIK- Op zaterdagavond werd een automobilist na een wilde autorit aangehouden.

Omstreeks 18.45 uur waren agenten op de Ingenieur Enschedeweg een verkeerscontrole aan het houden. De agenten gaven een 27-jarige automobilist uit Veenendaal een stopteken. Kennelijk had de bestuurder hier geen zin in en gaf vol gas. De achtervolging werd ingezet en de agenten probeerden op de N401 voor de auto van de man te komen. Dit lukte echter niet omdat de bestuurder de agenten van de weg probeerde af te rijden. In Kockengen lukte het de agenten om toch voor de auto te komen en de bestuurder moest nu wel stoppen. Een agent stapte vervolgens uit maar de bestuurder gaf vervolgens gas, reed achteruit en keerde zijn auto. Een tegemoetkomende autobus probeerde de pas nog af te snijden maar de bestuurder kon er nog net langs komen door over de berm te rijden. Op de Portengen had een agent zijn auto dwars op de weg geplaatst. De man scheurde met volle snelheid door de berm langs de politieauto en reed vervolgens een zandvlakte aan de N401 op en reed met zijn vierwielaangedreven auto een zandheuvel op maar kwam vervolgens vast te zitten. Een agent liep op de auto af en de bestuurder gaf vervolgens flink gas en kwam weer achteruit rijden. De agent moest opzij springen om niet te worden aangereden.

De man reed vervolgens pardoes in de sloot en rende hard weg maar kon op de Westkanaaldijk worden aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Vechten tijdens voetbalpartij

OUD ZUILEN- Op zaterdagavond gingen jongeren met elkaar op de vuist na een onenigheid. Omstreeks 21.45 uur ontstond er ruzie op het veld over een te nemen van een vrije trap. De ruzie op het veld sloeg kennelijk over op het publiek en men ging vervolgens met elkaar op de vuist. Over en weer werd geslagen. Een 18-jarige man uit Utrecht raakte gewond door vermoedelijk een stok. Hij werd voor controle vervoerd naar het ziekenhuis. De politie scheidde de partijen en zorgde ervoor dat het rustig werd. Niemand wilde aangifte doen.

Vernieler aangehouden
HARMELEN- Op zaterdagavond werd een man aangehouden na een vernieling. Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Harmelen een ruit zou hebben vernield aan de Spruit en Bosch. Na een korte zoektocht werd de vernieler aangetroffen en aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.