Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Controles op rijden onder invloed

Publicatiedatum: 15-10-2006 11:50:28

Elst - Het Verkeershandhavingsteam, leden van de vrijwillige politie, Rijkswaterstaat en VVN waren zaterdag (tussen 21.00 uur en 00.390 uur) en zondag (tussen 01.30 uur en 04.10 uur) betrokken bij verkeerscontroles in het district Rivierenland. Er werd gecontroleerd op rijden onder invloed in Elst, Zetten, Heteren, Bemmel en Huissen. In totaal 615 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Tienmaal blies iemand boven de toegestane grens van 220 ug/l (0,51 promille). De hoogst gemeten promillage was 2,12 (920 ug/l).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs Duivense automobilist ingevorderd

Publicatiedatum: 15-10-2006 11:50:05

Duiven - Het rijbewijs van een 42-jarige Duivenaar is zaterdagavond ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de Westsingel in Duiven rijden. Op de Rijksweg werd de man gecontroleerd. Een ademtest wees uit dat hij onder invloed verkeerde (ongeveer 1,50 promille). De man werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd. In het verleden zou deze automobilist eerder betrapt zijn op rijden onder invloed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivenaar verdacht van mishandeling plaatsgenoot
Publicatiedatum: 15-10-2006 11:49:46

Groessen - Een 19-jarige Duivenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Tempelstraat in Groessen. Hij zou daar onenigheid hebben gehad met een 15-jarige plaatsgenoot. De reden hiervoor is nog onduidelijk. Mogelijk was er drank in het spel. Tijdens deze onenigheid zou de 19-jarige man de ander in het gezicht hebben geslagen. De politie werd er bij gehaald en hield de 19-jarige Duivenaar aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 15-10-2006 11:49:26

Duiven - Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft vrijdag tussen 12.00 uur en 12.30 uur het verkeer op de Visserlaan in Duiven gecontroleerd. Dertig passanten werden gecontroleerd en er werden drie snelheidsovertredingen geconstateerd.
Bemmel - Leden van het VHT waren vrijdagmorgen tussen 07.45 uur en 09.00 uur te vinden op de Deellaan in Bemmel. Hier passeerden 53 verkeersdeelnemers de controlepost. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto en vangrail beschadigd na ongeval

Publicatiedatum: 15-10-2006 11:49:07

Duiven - De auto die bestuurd werd door een 28-jarige Rhedenaar is zondagochtend rondom beschadigd geraakt. De Rhedenaar reed tegen 04.50 uur samen met een 25-jarige plaatsgenoot over de A12 nabij Duiven, komende uit de richting van Zevenaar. Door nog onbekende oorzaak belandde de auto in de rechterberm. De bestuurder zou vervolgens hebben geremd en naar links hebben gecorrigeerd. Een vangrail werd geraakt en raakte over een afstand van enkele tientallen meters beschadigd. De auto kwam op de linker rijstrook tot stilstand. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De wagen moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Getuigen poging tot beroving gezocht

Publicatiedatum: 15-10-2006 11:53:47

Scherpenzeel - Zaterdag omstreeks 17.00 uur is bij een pinautomaat aan de Burgemeester Royaardslaan in Scherpenzeel geprobeerd een 71-jarige Scherpenzeler te beroven. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien. De man uit Scherpenzeel was aan het pinnen. Ineens zou er bij hem een onbekende man staan die geld eiste. De pinner wist de transactie te blokkeren en riep om hulp. Hierop werd door een vrouw op een fiets en een bestuurder van een busje gereageerd. De verdachte nam vervolgens de benen. Van de onbekende man is een signalement bekend. Hij is 30 á 35 jaar oud, ongeveer 1,75 meter lang en heeft een blank uiterlijk. Hij droeg die middag donkere kleding.
De politie is op zoek naar de vrouw, de bestuurder en mogelijk andere getuigen. Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Apeldoorner en Edenaar aangehouden

Publicatiedatum: 15-10-2006 11:53:21

Ede - Een 19-jarige Apeldoorner en een 18-jarige Edenaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Ede. Surveillerende agenten zagen die nacht hoe een auto met hoge snelheid over de kruising Breelaan/Stationsweg/Telefoonweg reed. De agenten gaven op de Stationsweg een stopteken, maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan. De achtervolging werd ingezet en ondanks herhaalde signalen werd er niet gestopt. Bij de achtervolging ontstond wat schade aan beide voertuigen. Op de Schaapsweg minderde de auto vaart en wist de sturende agent de automobilist tot stoppen te dwingen. Vervolgens werden de twee inzittenden aangehouden. Een blaastest wees uit dat de 19-jarige bestuurder onder invloed verkeerde (0,71 promille), tevens bleek hij geen rijbewijs te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijftal aangehouden op verdenking aanbrengen graffiti
Publicatiedatum: 15-10-2006 11:52:57

Barneveld - Vijf Barnevelders (in de leeftijd van 16 tot 18 jaar) zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in hun woonplaats. De vijf worden er van verdacht graffiti te hebben aangebracht op onder meer schuttingen, tuinhuisjes en een brievenbus in de Slotstraat en de Livingstonestraat. Die nacht kwam er bij de politie een melding binnen dat vijf jongeren graffiti aan het spuiten waren. Aanrijdend troffen agenten op de Roosveldstraat vijf jongens aan die voldeden aan de opgegeven signalementen. Tevens hadden de jongens verfspuitbussen bij zich.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen na mishandelingen

Publicatiedatum: 15-10-2006 11:52:19

Ede - Een 38-jarige Edenaar is zaterdagavond aangehouden in het uitgaanscentrum van zijn woonplaats. Hij had daar bier over tafels gegooid. Een portier zei hier iets van en verzocht de man te vertrekken. Hierop zou de Edenaar de portier woordelijk hebben bedreigd, waarna hij een terrasstoel pakte en deze in de richting van de portier gooide. De portier wist het meubelstuk met een arm af te weren, maar hield aan deze actie wel een pijnlijke arm over. De Edenaar werd door portiers aangehouden en overgedragen aan de politie. Nijkerk - Een 30-jarige inwoner van Nijkerk is zaterdagochtend rond 06.00 uur nabij de woning van een 29-jarige plaatsgenoot aangehouden. Hij wordt er van verdacht de 29-jarige man - een bekende van hem - te hebben mishandeld c.q. bedreigd. Die ochtend kwam er bij de politie een melding van geluidsoverlast binnen. Agenten gingen ter plaatse en het bleek dat de twee ruzie met elkaar hadden; wat de aanleiding voor de ruzie vormde is nog onbekend. Bij de woning was nog een 34-jarige Nijkerker aanwezig, die zou de twee uit elkaar hebben gehouden. De 30-jarige man bleek een wond in zijn hand te hebben, waaraan hij door ambulancepersoneel is behandeld.
Renkum - Een 35-jarige inwoner van Renkum is zaterdagmiddag in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 12-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De 12-jarige jongen fietste die middag met twee vrienden over de Nieuwe Keijenbergseweg. Daar reed de 35-jarige man in een auto. De fietser vond dat de auto wat hard reed en maakte met zijn armen gebaren om de automobilist daar op te wijzen. Na het passeren van de drie fietsers stopte de automobilist. Hij sprak de fietser aan en zou vervolgens een slag tegen de borst van de jongen hebben gegeven. De fietser kwam ten val, waarna hij enkele malen in de rug zou zijn geschopt. Vervolgens stapte de man weer in en reed weg. Er werd contact gezocht met de politie en agenten zijn naar het huis van de ten naam gestelde van de auto gegaan. Daar troffen ze de man aan en hielden hem aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Invordering rijbewijzen

Publicatiedatum: 15-10-2006 11:51:56

Het afgelopen weekeinde is van een aantal automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Hieronder volgt een kort overzicht.
- Ede. Zaterdagmiddag werd op de Bospoort in Ede een 44-jarige Edenaar aangehouden. Hij zou op de Bunschoterweg met een auto tegen een vaste afvalklikko zijn gereden. Bij de politie kwam een melding van het ongeval binnen. Agenten gingen ter plaatse en omstanders wezen de bestuurder aan, die was weggelopen. Hierop zijn de agenten naar de Edenaar gelopen en spraken hem aan, waarbij ze een alcohollucht roken. Een ademtest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (1,20 promille). Tevens wordt hij er van verdacht na het ongeval omstanders woordelijk te hebben bedreigd. De man werd aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

- Ede. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 52-jarige Bennekomse automobiliste gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan in Ede. De ademtest wees uit dat zij onder invloed verkeerde (1,52 promille). Hierop werd zij aangehouden en haar rijbewijs ingevorderd.
- Wageningen. Het rijbewijs van een 48-jarige automobiliste uit Wageningen is zaterdagavond ingevorderd. De vrouw reed die avond over de Mansholtlaan in haar woonplaats. Zij had niet voortdurend haar wagen onder controle. Bij een rotonde ging het mis. Zij nam de bocht niet, maar stak de rotonde over met een hoek van ongeveer 45 graden naar rechts. Hierbij sprong het voertuig als het ware over een sloot en kwam op een braakliggend terrein tot stilstand. Een ademtest wees uit dat zij onder invloed verkeerde (2,14 promille). Hierop werd zij aangehouden en haar rijbewijs ingevorderd.

- Barneveld. Agenten zagen vrijdagavond in Barneveld een auto met hoge snelheid rijden. Zij wilden de bestuurder - naar later bleek een 18-jarige Barnevelder - controleren. De achtervolging werd ingezet en de agenten zagen dat de automobilist een rood verkeerslicht negeerde. De bestuurder werd in de buurt van zijn woning gecontroleerd. Hij kreeg een bekeuring voor zijn rijgedrag. Tevens werd deze beginnende automobilist een blaastest afgenomen. Hij bleek onder invloed te verkeren (1,06 promille), waarna hij werd aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

- Voorthuizen. Ook het rijbewijs van een 58-jarige automobilist uit Bodegraven is ingevorderd. Zaterdagmiddag was hij betrokken bij een botsing op de Hoofdstraat in Voorthuizen. Hij verliet een parkeerplaats en wilde schuin oversteken, maar gaf daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, waarin een 20-jarige Nijkerkse automobilist en zijn 17-jarige Voorthuizense passagiere zaten. Een botsing volgde. Toen agenten de man uit Bodegraven aanspraken roken ze een alcohollucht. Ook wees een blaastets uit dat de man onder invloed verkeerde. Hij is vervolgens voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis in Ede, alwaar hem tevens een bloedtest werd afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Herhaling bericht zaterdag - Aanhouding na schietincident
Publicatiedatum: 15-10-2006 11:51:25

Wageningen Een 33-jarige inwoner uit Kootwijkerbroek is vrijdagavond 13 oktober rond 24.00 uur aangehouden op de Kolkakkerweg in Wageningen. De man wordt er van verdacht met een pistool gedreigd en geschoten te hebben. Daarbij zou een TV in een woning zijn gesneuveld. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Het pistool is inmiddels gevonden en in beslag genomen.

Oorzaak van het incident zou een relationeel conflict elders in Wageningen zijn geweest. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, heeft inmiddels aangegeven bij het incident betrokken te zijn geweest. Hij is in verzekering gesteld. De exacte toedracht van het incident wordt nader onderzocht.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, perspiket
Harry Munniksma
0318 688 221

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053