Politieberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 15-10-2006

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN- In de nacht zaterdag op zondag werd een alcoholcontrole gehouden waar verschillende automobilisten te diep in het glaasje hadden gekeken.

Van 22.30 uur tot 01.30 uur werd er gecontroleerd op de Weg van de Binnenvaart.

In IJsselstein werd van 02.30 uur tot 05.15 uur op de Baroniweg, Jan van der Heydenweg, Willem van Oranjeplein, Hogebeizendijk en de Beneluxweg op alcohol gecontroleerd.

Gezamenlijk zijn 777 bestuurders gecontroleerd. 21 Bestuurders werden aangehouden en hiervan waren 10 beginnend bestuurder. 19 Bestuurder bleken uiteindelijk teveel gedronken te hebben en de hoogste waarde bedroeg 510 ug/l.

Op gestolen bromfiets

VIANEN- Op zaterdagochtend werden drie jongens aangehouden omdat ze op een gestolen bromfiets reden. Omstreeks 00.30 uur zagen agenten een drietal jongens bij een bromfiets staan aan de Sperwerstraat. De bromfiets werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat deze gestolen was. Het drietal had een onduidelijk verhaal van wie de bromfiets nu eigenlijk was en zij werden aangehouden. De jongeren, 15 tot 16 jaar oud uit Leerdam, werden ingesloten voor verhoor.

Slok op

LOPIK- Op zaterdagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie de melding dat een 44-jarige automobilist uit Lopik bij een aanrijding op de Zijdeweg betrokken was geraakt en wilde wegrijden. De politie constateerde dat hij teveel gedronken had en hij blies op het bureau 870 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

IJSSELSTEIN- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Omstreeks 03.45 uur werd de 38-jarige man uit Nieuwegein gecontroleerd op de Hogebiezendijk. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 775 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Spuiter aangehouden

IJSSELSTEIN- Op vrijdagavond werd een jongen aangehouden nadat hij verf had gespoten op een skateblok. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen graffiti aan het spuiten was op de Baljuwpad. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 17-jarige jongen uit Houten aan. Hij had 7 spuitbussen bij zich een boek spuitkunstwerken op tekening. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geweldplegers aangehouden

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend werden drie personen aangehouden. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen, gegevens onbekend, waren geslagen door drie mannen. Terwijl agenten het verhaal aanhoorden kwamen de personen die geslagen hadden weer terug. Deze mannen, 20 tot 22 jaar oud, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lastige man

HOUTEN- Op zaterdagochtend kreeg de politie de melding van een lastige man. Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie de melding dat een 42-jarige man uit Houten bij zijn woning aan De Weide hard aan het schreeuwen was en veel overlast veroorzaakte voor de buurt. Agenten gingen ter plaatse en vroegen de man rustig te doen. Hier luisterde de man niet naar en bleef doorgaan. Hij werd vervolgens aangehouden en hierop begonnen familieleden van de man zich met de aanhouding te bemoeien. Een agent moest dreigen met peperspray. De lastige man was in beschonken toestand en werd ingesloten voor verhoor.