Politie Groningen

Zondag 15 oktober 2006

Provincie Groningen, 15-10-2006

Groningen: automobilist onder invloed

Een 26-jarige automobilist uit Hoogezand is zaterdagavond op de Duinkerkenstraat in Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen hadden de man zien rijden en waarschuwden de politie. Uit een alcoholtest bleek dat de automobilist 1,9 promille in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod van 10 uur. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: auto-inbreker valt in slaap

Een 42-jarige man uit Groningen bleek zaterdagnacht wel erg moe. De man wilde in de Van Oldebarneveldlaan in zijn woonplaats een auto-inbraak plegen. Hij sloeg de ruit in van een geparkeerde auto. Waarschijnlijk was hij hier zo vermoeid door geraakt dat hij in de auto geen kracht meer had om de wagen te doorzoeken. Hij viel in de auto in slaap. Agenten maakten hem wakker en namen hem naar het bureau. Tegen de inbreker is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: motorrijder rijdt te snel

Een 25-jarige motorrijder uit Wolvega is zaterdagmiddag op de Barckemalaan in Leek aangehouden voor een fikse snelheidsovertreding. De man reed met een paar andere motorrijders met hoge snelheid door Leek. Vlak buiten de bebouwde kom liep de snelheid van de motoren op tot 115 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan. Aangezien de motorrijder geen rijbewijs bij zich had, moest hij zijn motor achterlaten op het bureau in Leek. Tegen de Fries wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere motorrijders wisten te ontkomen.

Leens: gewond na keukenbrand

Bij een keukenbrand aan de Stort in Leens is zaterdagavond de 72-jarige bewoner gewond geraakt. De brand ontstond mogelijk door een defecte frituurpan. De brandweer wist het vuur snel te blussen. De man is met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Grootegast: alcomobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft zaterdagavond op de Oosterweg in Noordwijk een 53-jarige inwoner van die plaats aangehouden, nadat hij op de Langeweg in Grootegast enkele geparkeerde fietsen had geramd. Na de aanrijding was hij weggereden. De man bleek tijdens de alcoholtest 1,65 promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oldehove: automobilist ramt bushokje

Een 19-jarige automobilist uit Oldehove heeft zaterdagnacht door een ongecontroleerde remactie een bushokje aan de Barwerderweg in Oldehove geramd. Na de aanrijding ging de automobilist er met de auto vandoor. Aangezien de kentekenplaat van de auto bij de restanten van het bushokje lagen, kon de politie het woonadres van de automobilist achterhalen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Kropswolde: onder invloed tijdens controle

Tijdens een alcoholcontrole van de politie op de Woldweg in Kropswolde is zaterdagnacht een 24-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Winschoten: beschoten met pijltjes

De politie heeft zaterdagnacht drie meldingen binnengekregen dat onbekenden vanuit een auto met pijltjes op mensen schoten. Dit gebeurde op de Stationsweg en Vissersdijk in Winschoten en op de Schoolstraat in Vlagtwedde. Vermoedelijk zijn de pijltjes afkomstig uit een blaaspijp. Nadat de pijltjes de drie slachtoffers hadden geraakt, voelden de gedupeerden een stekende pijn. Een van de slachtoffers moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de zaak.

Stadskanaal: brandstichting

Achter een winkelpand aan de Nederlandlaan in Stadskanaal heeft zaterdagnacht een brand gewoed. Vermoedelijk zijn enkele houten palets in brand gestoken. Hoewel het vuur oversloeg naar een naastgelegen berging, had de brandweer de brand snel onder controle. Enkele bewoners uit een woning boven de berging zijn door de politie voor de zekerheid uit hun huis gehaald. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie onderzoekt de zaak.