Politie Gelderland-Zuid

Gewonden bij aanrijding A15

Auto in brand

Deil, 15-10-2006 * Op zaterdag 14 oktober omstreeks 06.25 uur zijn twee personen gewond geraakt bij een aanrijding op de Noordbaan van de A15 tussen Meteren en Deil. In totaal waren bij de aanrijding een bestelbusje en drie auto?s betrokken, waarvan er een na de aanrijding in brand vloog. In verband met een reconstructie van de aanrijding en het opruimen van de weg is de A15 tijdelijk gedeeltelijk afgesloten geweest. Dit leidde tot een file van ongeveer 4 kilometer.

De aanrijding ontstond toen een 39-jarige bestuurder van een bestelbusje afkomstig uit Herveld op een voor hem rijdende auto van een 64-jarige bestuurster uit Tiel reed. Hierdoor werd de auto van de vrouw uit Tiel tegen de linkervangrail gedrukt en kwam daar tot stilstand. Het bestelbusje kwam dwars op de rechterrijstrook te staan. De bestuurder van de bestelbus kon ongedeerd uitstappen.

Kort nadat hij was uitgestapt kon een 53-jarige bestuurder van een auto afkomstig uit Druten de dwars op de weg staande bestelbus niet ontwijken en botste tegen de bestelbus. Ook een daar weer achter rijdende personenauto, die werd bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Tiel, kon niet meer op tijd uitwijken en reed tegen de auto van de 53-jarige Drutenaar. De 57-jarige bestuurster uit Tiel raakte bij de aanrijding gewond. Zij is met onbekend letsel afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Net nadat zij uit haar auto was gehaald, brak er brand uit in de auto van de 57-jarige Drutenaar. De auto brandde geheel uit. Daarnaast werd de 64-jarige bestuurster uit Tiel met een ambulance naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel gebracht. Zij kon na behandeling huiswaarts.

De afdeling Verkeer Ongevallen Analyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

(06)



Laatst gewijzigd 15-10-2006 11:50