Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (14 en 15 oktober)

TILBURG, 15 oktober 2006

27-jarige vrouw van mobiele telefoon beroofd

TILBURG: Zaterdag 14 oktober werd een 27-jarige Tilburgse vrouw rond 2.56 uur van haar mobiele telefoon beroofd in de Momumentenstraat. De vrouw was al bellend op weg naar haar woning toen zij van achteren door een man werd vastgepakt. De man ging er vandoor met haar telefoon. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

22-jarige Tilburger aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

TILBURG: Zondag 15 oktober hielden agenten rond 1.55 uur op de Zwartvenseweg een 22-jarige Tilburger aan. De agenten reden achter de man op de Bredaseweg toen hij plotseling afsloeg. Hierdoor trok hij de aandacht en wilden de agenten de bestuurder een stopteken geven om een controle uit te voeren. De man negeerde echter het stopteken en reed met hoge snelheid, tot wel 120 km per uur, door. Uiteindelijk stopte de man en kon hij aangehouden worden voor zijn gevaarlijke rijgedrag en het negeren van het stopteken. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drie mannen aangehouden voor inbrekerswerktuig in auto

TILBURG: Zondag 25 oktober kreeg de politie een melding dat drie personen zich verdacht gedroegen in de Korenbloemstraat. Toen agenten polshoogte gingen nemen troffen ze drie mannen (21 en 26 uit Breda en een 31-jarige Tilburger) aan met inbrekerswerktuig in hun voertuig. De drie zijn daarop rond 00.20 uur aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in of de drie betrokken zijn geweest bij eerdere inbraken.

Drie verdachten aangehouden voor mishandelen portier

TILBURG: Zondag 15 oktober hielden agenten rond 6.00 uur op het Piusplein drie verdachten aan omdat ze een portier van een uitgaansgelegenheid hadden mishandeld. De portier vroeg de drie mannen (een 45-jarige man uit Moordrecht, een 31-jarige man uit Den Bosch en een 19-jarige man uit Boxtel) even te wachten voordat ze naar binnen mochten. Het was namelijk erg druk en er mochten pas mensen naar binnen als er mensen naar buiten gingen. Deze boodschap stond het drietal volgens de portier niet aan, waarop de mishandeling volgde. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor rijden onder invloed

TILBURG: Zondag 15 oktober hielden agenten rond 2.25 uur een 23-jarige Duitser aan op de Ringbaan West omdat hij te veel gedronken had. De man blies 545 ug/l, terwijl maar 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Om 4.20 uur werd op de Bredaseweg een 30-jarige Rijenaar aangehouden. Hij blies 390 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

BERKEL-ENSCHOT: Zondag 15 oktober hielden agenten rond 3.50 uur aan de Puccinilaan een 44-jarige vrouw uit Berkel-Enschot aan omdat zij teveel gedronken had (635 ug/l). Ze kreeg een proces-verbaal en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden voor vernielen ruit

TILBURG: Zondag 15 oktober werd rond 3.27 uur een 33-jarige Tilburger aangehouden in de Langestraat. De man had in die straat ruzie gekregen met een andere persoon. Toen hij die persoon wilde slaan, miste hij en sloeg met zijn vuist door de ruit van een woning. De man moest naar het ziekenhuis om zijn hand te laten hechten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

64-jarige man aangehouden voor mishandelen buurvrouw

TILBURG: Agenten hielden zaterdag 14 oktober rond 13.55 uur in de Martinitorenstraat een 64-jarige Tilburger aan voor het mishandelen van zijn buurvrouw. De man sloeg zijn buurvrouw zonder aanleiding met een wandelstok. De man is aangehouden en ingesloten. De buurtbewoners spreken over een langslepende overlastsituatie. De politie onderzoekt de zaak.

35-jarige Tilburger aangehouden voor mishandelen (ex)vriendin

TILBURG: De politie hield zaterdag 14 oktober rond 3.03 uur een 35-jarige Tilburger aan voor het mishandelen van zijn 20-jarige ex-vriendin. De man bleek ook nog in het bezit van harddrugs en een vuurwapen. Deze spullen zijn in beslag genomen en de man is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

20-jarige TIlburger aangehouden voor belemmeren politiewerk

TILBURG: Agenten hielden zondag 15 oktober rond 5.35 uur een 20-jarige Tilburger aan in de Veemarktstraat. De Tilburger belemmerde het werk van de agenten en wilde geen gehoor geven aan het verzoek ergens anders te gaan staan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge van den Heuvel