Politie Gelderland-Zuid

Veel bestuurders onder invloed

Tien rijbewijzen ingenomen

regionaal, 15-10-2006 o In de regio Gelderland-Zuid heeft de politie van vrijdagavond 13 oktober tot zondagmorgen 15 oktober zowel bij alcoholcontroles als bij routinecontroles in totaal 25 bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Daarnaast werd tegen een bestuurder proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van een ademanalyse of bloedproef. Van tien bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Een overzicht:

Nijmegen

* In samenwerking met de Adviesdienst Verkeer en Vervoer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving van het centrum van Nijmegen op een zestal plaatsen alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 900 blaastesten afgenomen. Dertien bestuurders werden bekeurd voor het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten alcoholpercentage was 810 ug/l. In totaal werden vijf rijbewijzen ingevorderd. De adviesdienst Verkeer en Vervoer doet jaarlijks wetenschappelijk onderzoek naar rij- en drinkgewoonten in Nederland.

* Op vrijdag 13 oktober omstreeks 20.25 uur ontstond er op de Scheidingsweg in Nijmegen een aanrijding. Twee automobilisten schampten elkaar toen een niet voldoende rechts hield. Beide voertuigen liepen daarbij schade op. Een van de bestuurders reed door na de aanrijding. Deze bestuurder, een 46-jarige man uit Beek kon bij zijn woning worden aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 820ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
* Op zondag 15 oktober werd op de Tunnelweg in Nijmegen een beginnend bestuurder uit Beuningen gecontroleerd. Uitslag ademanalyse 140ug/l.

District Tweestromenland

* Op zondag 15 oktober omstreeks 01.00 uur zegen agenten op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek een 63-jarige bestuurder uit Beek / Ubbergen van zijn snorfiets vallen. De man bleek te veel gedronken te hebben. Ademanalyse gaf een uitslag van 785 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van negen uur.

* Op de Willem Alexanderweg in Beneden-Leeuwen raakte op zondagmorgen 15 oktober omstreeks 05.15 uur een 20-jarige bestuurder uit Druten met zijn auto tegen de vangrail. Deze beginnende bestuurder had bij ademanalyse een uitslag van 375 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

* Op zondag 15 oktober omstreeks 06.00 uur raakte op het industrieterrein Bijsterhuizen in Wijchen een 28-jarige bestuurder uit Nijmegen met zijn auto van de weg en belandde in een sloot. Deze bestuurder weigerde mee te werken aan een ademanalyse of een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

District De Waarden

* Op vrijdag 13 oktober omstreeks 22.20 uur werd op de A2 ter hoogte van Hedel een 53-jarige automobilist uit Vinkel gecontroleerd. Hij reed met zeer hoge snelheid over de A2. Ademanalyse gaf een uitslag van 625 ug/l. Het rijbewijs van deze automobilist werd ingevorderd.

* Op vrijdag 13 oktober werd een 24-jarige automobilist uit Buren gecontroleerd in Deest. Deze man was niet in het bezit van een rijbewijs. Bij ademanalyse bleek een uitslag van 580 ug/l.
* Op 14 oktober omstreeks 01.15 uur werd op het Achterdorp in Kesteren een 59-jarige automobilist uit Kesteren gecontroleerd. Ademanalyse gaf een percentage aan van 245 ug/l. De man ontving een transactievoorstel en een rijverbod van 1 uur.
* Op de Liniestraat in Ochten werd omstreeks 04.05 uur een 24-jarige automobilist uit Kesteren gecontroleerd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd nadat ademanalyse een alcoholpercentage van 595 ug/l uitwees.

* Op de Verlengde Bredestraat in Meteren werd op zaterdag 14 oktober omstreeks 02.20 uur een 57-jarige automobilist uit Meteren gecontroleerd. Ademanalyse wees een uitslag uit van 635 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.
* Op zaterdag 14 oktober omstreeks 05:15 uur raakte op de Lieflandseweg in Culemborg een auto in de sloot. Toen de politie arriveerde waren de inzittenden reeds vertrokken. De eigenaar van de auto werd korte tijd later in zijn woning in Waardenburg aangehouden. Uit ademanalyse bleek een alcoholpercentage van 420ug/l.

* Op zaterdag 14 oktober omstreeks 23.10 uur werd een 29-jarige automobilist uit Culemborg gecontroleerd door agenten op de mountainbike. De agenten zagen dat de man zijn auto parkeerde en op de parkeerplaats begon te plassen. Hij kreeg een bekeuring voor het wildplassen en een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Uitslag ademanalyse 370 ug/l

* Op zondag 15 oktober omstreeks 05.14 uur werd op de Provincialeweg in Culemborg een 22-jarige automobilist uit Haarlem gecontroleerd. Deze beginnende bestuurder bleek bij ademanalyse een alcoholpercentage van 170 ug/l. Naast een rijverbod kreeg de bestuurder een schikking aangeboden.

(06)