Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - zonder rijbewijs met drank op achter stuur    |

Surveillerende agenten keken toch wel even vreemd op toen zij zondagochtend (15/10) een 17-jarige Apeldoorner achter het stuur van een auto aantroffen en die ook nog eens 1.6 promille als uitslag had bij de ademanalyse. De eigenaar van de auto werd kort daarop ook bekeurd omdat hij het rijverbod van de politie negeerde.

Agenten zagen zondag rond 04.00 uur een autootje over de Laan van Zevenhuizen rijden. Zij besloten de bestuurder te controleren en tot hun verrassing bleek dit een 17-jarige jongen te zijn. Hij had gedronken en ook de eigenaar van de auto, een 22-jarige Apeldoorner bleek te hebben gedronken. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse en de uitslag was 1.6 promille! De eigenaar had een rijverbod gekregen en zijn auto was op een parkeerplaats neergezet. Na geruime tijd ging hij toch met zijn auto rijden en werd op de Kruizemuntstraat aangehouden. De ademanalyse wees voor hem 1.2 prille aan en als beginnend bestuurder is dan ook zijn rijbewijs ingevorderd. Beiden krijgen een proces-verbaal.
|     |Apeldoorn - na winkeldiefstal de cel in                   |

Een 35-jarige Apeldoorner is zaterdagmiddag (14/10) betrapt op winkeldiefstal. Hij moest ook nog enkele dagen de cel in en werd ingesloten.

De man werd zaterdag omstreeks 16.35 uur bij een winkel aan de Hoge Dries betrapt. Hij had een groot aantal blikjes bier en twee flessen wodka gestolen. Hij werd aangehouden aan de politie overgedragen. Bij het verhoor bleek dat hij ook nog zeven dagen cel tegoed had, reden waarom hij is ingesloten. Voor de winkeldiefstal krijgt hij een boete.
|     |Apeldoorn - jongeman voor vernieling abri aangehouden     |

Dat het toezicht op de afvoerroutes van de horeca succesvol kan zijn, bleek afgelopen nacht. Agenten hielden een 17-jarige jongen aan die op de Soerenseweg een abri vernielde. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdagnacht bekeurde de politie bij de controle van de huiswaarts kerende stappers een aantal jongeren omdat zij geen licht op de fiets hadden, vannacht (15/10) werd een 17-jarige Apeldoorner aangehouden voor vernieling. Surveillerende agenten zagen de jongen ter hoogte van de begraafplaats een abri vernielen. Ze konden hem direct aanhouden en hij werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
|     |Apeldoorn - kopje thee bij insluiting ?                   |

Dat sommige verdachten wel vreemde gedachten hebben wanneer zij in een cel worden ingesloten bleek afgelopen nacht. Een 18-jarige jongen uit Vaassen wilde direct een kopje thee !

De jongen werd zondag (15/10) omstreeks 01.35 uur in de binnenstad aangehouden. Hij had problemen in een horecazaak gehad en was hieruit verwijderd. Hij bleef lastig en de portier schakelde passerende horeca-agenten in. Die probeerden de jongen op andere gedachten te brengen, maar door zijn alcoholgebruik dacht hij de flinke jongen uit te moeten hangen. Hij trok z'n jas uit en wilde wel vechten. Hier werd natuurlijk niet op ingegaan en de jongen werd een aantal keren gesommeerd om naar huis te gaan. Toen hij dit weigerde en bleef drammen is hij aangehouden en in de cel gezet. Al snel meende hij een kopje thee te kunnen bestellen. Helaas, hij mocht z'n roes uitslapen en is vanmorgen na te zijn verhoord heengezonden. De boete krijgt hij binnenkort wel aangereikt.

Einde berichten

---

---

---

---- --