2006 regio Twente

Politie Twente

Persberichten Politie Twente weekend 14 en 15 oktober 2006

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Dronken automobilist rijdt bijna fietsers van de weg

Zuna

Dankzij een daadkrachtige getuige lukt het de politie om een dronken automobilist van de weg te halen. Deze automobilist, een 33-jarige man uit Rijssen reed op vrijdag 13 oktober omstreeks 18.55 uur over de Rijssensestraat in Zuna. De man slingerde zo met zijn auto, dat hij de hele rijbaan nodig had. Hij had daarbij bijna een aantal fietsers van de sokken gereden.

Een getuige die achter hem reed, meldde dit bij de politie en bleef de verdachte volgen. Daardoor konden de agenten de automobilist op de Provincialeweg Zuna onderscheppen en aan de kant zetten. De 33-jarige bleek alcohol te hebben genuttigd en werd daarop aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,22 promille. In verband met zijn gevaarlijke rijstijl nam de politie het rijbewijs van de 33-jarige in en maakt proces-verbaal op. (06-131209)

Aanrijding met letsel

Diepenheim

Op vrijdag 13 oktober vond omstreeks 18.50 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Needseweg/Nijhofweg/Kiefteweg in Diepenheim. Een 55-jarige man uit Diepenheim reed met zijn auto over de Nijhofsweg en stak op genoemde kruising de Needseweg (voorrangsweg) over. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende automobiliste, een 38-jarige vrouw uit Goor. Er volgde een aanrijding waarbij de auto van de 38-jarige vol in de flank werd geraakt. De 55-jarige automobilist en een passagier bij de 38-jarige vrouw bleven ongedeerd. De 38-jarige vrouw moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. (06-131220)

Drugs in beslag genomen

Rijssen

Personeel van een horecagelegenheid aan de Morswe g in Rijssen meldde op zaterdag 14 oktober om 02.40 uur drugsbezit bij een van de klanten. Het personeel meldde dat zij een klant, een 23-jarige Enschedeër, een tijdje in de gaten hielden in verband met drugsgebruik. Nadat zij deze persoon apart hadden genomen, overhandigde de 23-jarige hun een zakje met daarin 25 XTC-pillen.

De politie hield de 23-jarige Enschedeër aan en nam de pillen in beslag. De 23-jarige gaf aan dat deze voor eigen gebruik waren en ontkende hierin te dealen. Ook gaf hij aan dat in zijn woning nog meer pillen lagen. De politie stelde daarop een onderzoek in de woning van de verdachte in. De agenten troffen daar nog een 75 pillen aan, alsmede twee voor afdreiging geschikte namaakpistolen. Genoemde goederen werden in beslag genomen en de verdachte werd in verzekering gesteld. Na zijn verhoor kon de verdachte op zaterdag 14 oktober om 17.45 uur het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-131347)

Vechtersbaas aangehouden en opgesloten

Enschede

Door personeel van een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede werd een mishandeling en bedreiging gemeld op zaterdag 14 oktober om 04.15 uur. Door omstanders werd een agressieve man in bedwang gehouden. Deze man, een 26-jarige Enschedeër had kort daarvoor de 25-jarige barman geslagen en daarna met een kapot gegooid glas gedreigd hem te steken. De barman kon dit ternauwernood ontwijken.

De verdachte had zich al eerder die nacht zeer luidruchtig gedragen ten opzichte van bezoekers in de zaak. Toen dit uit de hand dreigde te lopen, sprong een 35-jarige medewerkster ertussen om de boel te sussen. Hierop sloeg de 26-jarige bezoeker de 35-jarige medewerkster in haar gezicht. Daarop kwam de 25-jarige barman erbij, met genoemde gevolgen. Zowel de 25-jarige barman als de 35-jarige medewerkster deden aangifte. De politie hield de 26-jarige verdachte aan wegens poging tot zware mishandeling en bedreiging. De verdachte werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06131363)

Politie nam van meerdere automobilisten onder invloed het rijbewijs in

Twente

De politie Twente controleerde in het weekend van 13 tot en met 15 oktober op verschillende locaties in de regio Twente meerdere automobilisten op het gebruik van alcohol. In totaal werden 14 automobilisten bekeurd. Daarvan moesten er 4 hun rijbewijs inleveren, te weten -een 21-jarige man uit Nijverdal met 1,68 promille -een 22-jarige man uit Hengelo met 1,44 promille -een 50-jarige man uit Haaksbergen moest bloedproef ondergaan -een 22-jarige man uit Den Ham met 1,23 promille was bij een aanrijding betrokken en beginnend bestuurder Een 29-jarige man uit Enschede was niet in bezit van een geldig rijbewijs. De politie nam vanwege recidive zijn auto in beslag.


---- --