Politie Limburg-Noord

De politie onderzoekt openlijke geweldpleging
Datum: 15-10-2006
Tijd bericht: 13:23
Plaats: Echt
De politie onderzoekt een openlijke geweldpleging aan het Ursulinenplein te Echt, die op vrijdagavond, rond 21.45 uur plaatsvond. Een 17-jarige jongen uit Echt liep over het Ursulinenplein in Echt, in de richting van de school. Hij wilde via een naast deze school gelegen bruggetje naar een tankstation aan de Zuiderpoort. Op deze brug stonden twee jongens. Zij eisten het geld van de 17-jarige jongen en bedreigden hem. Ook werd de jongen mishandeld, waardoor hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Hij liep meerdere kneuzingen en verwondingen op, die in het ziekenhuis gehecht moesten worden. De daders staakten hun actie, nadat het slachtoffer op het Ursulinenplein een autoportier hoorde dichtslaan en hard om hulp riep.
De daders betreffen een blanke jongen van 19-21 jaar, lengte ongeveer 1.85 m, fors postuur, getraind lichaam, heel kort haar of kaal. Hij droeg een grijs vest en spijkerbroek.
De tweede jongen had een getinte huidskleur, smal tenger postuur, 1.75-1.80 groot. Hij droeg een geel vest met capuchon, die hij op zijn hoofd had en een wijdere broek.
De politie wil graag in kontakt komen met de persoon, die zijn autoportier dicht sloeg of met andere mensen, die iets over deze zaak kunnen vertellen.