Politie Gelderland-Zuid

Vandalen in centrum Nijmegen aangehouden

Nijmegen, 15-10-2006 o Door toezichthoudende agenten zijn in afgelopen weekend in het centrum van Nijmegen in totaal drie verdachten aangehouden voor vernieling.

* Op zaterdag 14 oktober omstreeks 02.20 uur horen op mountainbikes surveillerende agenten een vreemd geluid op Klein Marienburg. Bij een auto treffen zij een 17-jarige jongen uit Nijmegen aan. Op basis van voetsporen kan worden vastgesteld dat hij even daarvoor over de auto heen heeft gelopen. De jongen wordt aangehouden voor vernieling en baldadigheid en is na verhoor overgegeven aan zijn ouders.

* Op zondag 15 oktober omstreeks 01.20 uur zien agenten hoe een 19-jarige Wijchenaar op de Tweede Walstraat een spiegel van een auto vernielt. Ook deze jongen wordt onmiddellijk aangehouden.
* Op zondag 15 oktober omstreeks 03.20 uur wordt een 19-jarige Groesbeker aangehouden. Getuigen zien hoe de jongen een ruit vernielt van een café en ook een vernieling pleegt aan een auto. Op basis van het signalement kan de jongen korte tijd later worden aangehouden door surveillerende agenten.

(06)