Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14 en 15 oktober)

OOSTERHOUT NB, 15 oktober 2006

Politie onderzoekt schietpartij op woning

WAALWIJK: Zaterdag 14 oktober werden rond 6.00 uur een aantal bewoners van de Erve en omgeving opgeschrikt door een paar schoten. Hierbij werden een paar ruiten vernield. Er raakte niemand gewond. De aanleiding van de schietpartij is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

27-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden voor drugs dealen

WAALWIJK: De politie hield vrijdag 13 oktober rond 17.00 uur in de Thorbeckelaan een 27-jarige man uit Sprang-Capelle aan nadat hij verdovende middelen verkocht aan een 49-jarige Tilburger. Een agent was getuige van het voorval en kon de twee aanhouden. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

40-jarige man aangehouden voor mishandelen vrouw en kinderen

RIJEN: De politie hield zondag 15 oktober rond 00.30 uur een 40-jarige man uit Rijen aan voor het mishandelen van zijn vrouw en kinderen. Ondanks dat de vrouw (nog) geen aangifte heeft gedaan, kon de politie de man insluiten en deze zaak onderzoeken.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties van de politie. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Politie onderzoekt vernieling

RIJEN: Bewoners van een woning aan de Wouwerbroek hebben aangifte gedaan van vernieling van woningruiten. In de nacht van 13 op 14 oktober werden zij rond 1.15 wakker van het glasgerinkel. De aanleiding van de vernieling is onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden voor rijden onder invloed

MEEUWEN: Agenten hielden zondag 15 oktober rond 5.00 uur in de Dorpsstraat een 35-jarige man uit Meeuwen aan voor het rijden onder invloed. De man blies 300 ug/l terwijl maximaal 220 is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van twee uur.

WASPIK: Op zaterdag 14 oktober hield de politie rond 23.50 uur een 46-jarige Tilburger aan op de Rijksweg A59. De man trok de aandacht door zijn rijgedrag en bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij blies 335 ug/l en kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Vijf minderjarige jongens aangehouden voor vernieling

OOSTERHOUT: De politie hield zaterdag 14 oktober rond 22.00 uur vijf jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar aan voor vernieling. Een buschauffeur die van Breda naar Oosterhout reed, zag dat de jongens bebakeningsborden bij wegwerkzaamheden op de rijbaan gooiden. Hierdoor ontstond een gevaarlijke wegsituatie. De buschauffeur sprak de jongens aan en alarmeerde de politie. Hij werd daarbij geholpen door een oplettende getuige. De jongens krijgen mogelijk een straf via Bureau Halt.

15 bekeuringen bij verkeerscontrole

DONGEN: Zaterdag 14 oktober hield de politie tussen 9.30 uur en 17.00 uur een verkeerscontrole op diverse locaties in Dongen. Agenten schreven 15 bekeuringen uit voor uiteenlopende zaken:


- 5 keer voor het niet handsfree bellen


- 1 keer voor het overschrijden van de maximum snelheid met 27 km/uur op een bromfiets


- 4 keer voor het rijden in strijd met geslotenverklaring


- 1 keer voor linksaf slaan waar dit niet is toegestaan


- 1 keer voor het parkeren op het trottoir


- 1 voor het parkeren op een laad/losstrook


- 1 keer voor het rijden in een vrachtwagen zonder vrachtwagenrijbewijs


- 1 keer voor het vissen zonder visakte

Auteur: Inge van den Heuvel