Politie Haaglanden
Persberichten 15 oktober 2006

Haaglanden, 15-10-2006

Zware mishandeling, politie zoekt getuigen
Zoetermeer - Een 19-jarige jongen uit Zoetermeer is zondagochtend 15 oktober om 02.30 uur levensgevaarlijk gewond geraakt bij een vechtpartij. Het slachtoffer was aan het stappen in een discotheek aan de Amerikaweg, toen hij onenigheid kreeg met een groep jongens. Zowel het slachtoffer als de groep werden vervolgens uit de discotheek gezet. Voordat de portiers in de gaten hadden wat er gebeurde, raakten het slachtoffer en de groep jongens opnieuw slaags. Het slachtoffer werd hierbij zwaar mishandeld. Toen de portiers het slachtoffer te hulp schoten, ging de groep er vandoor. Het slachtoffer is met zeer ernstig letsel aan zijn hoofd vervoerd naar een ziekenhuis in Den Haag waar hij op de intensive care is opgenomen. Hij verkeert in levensgevaar.
De recherche van Zoetermeer is op zoek naar getuigen van deze ernstige zaak. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Alcohol in het verkeer
Haaglanden- Het afgelopen weekend heeft Politie Haaglanden op verschillende plaatsen in de regio in totaal 70 automobilisten, drie bromfietsers en twee fietsers aangehouden voor het rijden onder invloed. In totaal moesten 25 automobilisten hun rijbewijs inleveren omdat zij meer hadden gedronken dan wettelijk is toegestaan, twee van hen waren beginnend bestuurder. Van twee automobilisten werd de auto inbeslaggenomen omdat zij reden onder invloed en geen geldig rijbewijs hadden. Verder moest een Bulgaarse automobilist een boete van - 220,00 betalen. Twee automobilisten ondergingen een bloedproef.

Autokrakers aangehouden
Den Haag - Twee Hagenaars, 25 en 33 jaar oud, zijn zaterdagavond 14 oktober aangehouden nadat zij op heterdaad waren betrapt bij een inbraak in een auto. Een getuige zag om 23.20 uur dat twee mannen op de Abraham van Beijerenstraat een auto probeerden open te breken en waarschuwde de politie. Agenten die op de melding reageerden, betrapten het tweetal even later bij een andere auto die ze probeerden open te breken. De twee werden aangehouden en ingesloten.

Mannen verwisselen kentekenplaten
Den Haag - Een oplettende getuige belde zondagochtend 15 oktober om 02.55 uur de politie nadat hij had gezien dat vier personen in de Stuwstraat bezig waren om kentekenplaten te verwisselen. De getuige gaf het merk van de auto en het kentekennummer door. Politieagenten zagen de auto even later op de Haagweg rijden en lieten hem na een korte achtervolging op de Rotterdamseweg stoppen. De vier inzittenden, Hagenaars in de leeftijd van 17 tot 20 jaar oud, werden aangehouden.

Man geeft beveiliger kopstoot
Den Haag - Een 18-jarige man uit Den Haag is zondagochtend 15 oktober op het Koningin Julianaplein aangehouden nadat hij een 21-jarige beveiliger uit Rotterdam had mishandeld. De verdachte wilde om 05.00 uur het Centraal Station in maar beschikte niet over het juiste abonnement. Toen de beveiliger hem het station uit wilde zetten, gaf de verdachte hem een kopstoot.

Heling
Den Haag - Een 24-jarige Haagse automobilist is zaterdagochtend 14 oktober tijdens een verkeerscontrole tegen de lamp gelopen op de Weidevogellaan. In de auto van de verdachte troffen de agenten namelijk een boodschappentas met daarin zeven autoradio/cdspelers aan. De automobilist verklaarde dat hij deze tas voor - 50,00 had gekocht van een man op de Hoefkade.

Brandstichting
Den Haag - Politieagenten zagen zaterdagochtend 14 oktober twee jongens rennen over de galerij van een flat aan de Berenrade. Omdat dat agenten het niet vertrouwden, gingen ze op onderzoek uit. Bij de flat aangekomen, roken ze een brandlucht en troffen zij twee jongens (14 en 15 jaar oud) uit Den Haag aan. De twee verklaarden dat zij even daarvoor een telefoonboek in brand hadden gestoken. Beide jongens werden aangehouden voor brandstichting.

Beginnend bestuurder over de kop
Rijswijk - Krachtig remmen is een 18-jarige automobilist uit Den Haag duur komen te staan. De automobilist, die net een maand zijn rijbewijs had, reed vrijdagavond 13 oktober over de Sir Winston Churchillaan toen hij volgens eigen zeggen werd gehinderd door een andere automobilist en krachtig moest remmen. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen de middengeleiding aan. Het gevolg was dat de bestuurder met zijn auto over de kop sloeg. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Jeugd zorgt voor overlast
Rijswijk - De politie kreeg zaterdagochtend 14 oktober meerdere meldingen van jeugd die overlast veroorzaakten op het schoolplein aan de Martin Campslaan. Toen de agenten om 00.30 uur bij de school aankwamen, troffen zij een groep jongens en meisjes aan die alcohol nuttigden en erg luidruchtig waren. Een 17-jarige jongen uit Rijswijk gedroeg zich zeer recalcitrant en beledigde de aanwezige politieagenten. Toen de agenten hem aan wilden houden, verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding en probeerde de agenten in het gezicht te spugen. De jongen werd uiteindelijk aangehouden. Hij wordt maandag voorgeleid aan de officier van justitie.

Reddingsactie
-s -Gravenzande - Een 32-jarige man uit Maassluis is vrijdagmiddag 13 oktober door een helikopter van de Koninklijke Marine uit zee gered. Wandelaars zagen de man omstreeks 15.50 uur de zee inlopen en toen zij hem na een tijdje niet terugzagen, waarschuwden ze de hulpdiensten. Na een uitgebreide zoektocht, waarbij gebruik werd gemaakt van helikopters van politie en marine, werd de man op drie kilometer uit de kust uit het water gehaald. De man, die een verwarde indruk maakte, werd met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis in Den Haag vervoerd.

Mishandeling
Monster - De politie heeft zondagochtend 15 oktober een 25-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige vrouw uit Monster te hebben mishandeld. Het slachtoffer zat samen met een vriendin op het Kerkplein, toen de verdachte over het trottoir vanaf de Havenstraat in zijn auto aan kwam rijden. Bij de Kleine Jan wilde de verdachte keren, echter dit lukte niet ineens. Vervolgens stapte hij uit en sprak het slachtoffer aan, waarna hij haar zomaar een klap in het gezicht gaf en tegen de scooter van haar vriendin trapte. In eerste instantie liep de verdachte weg, maar toen hij terugkwam werd hij aangehouden.

Fietser slaat over de kop
Monster - Een onbekend gebleven fietser is zaterdagmiddag 14 oktober gewond geraakt toen zij met haar fiets over de kop sloeg. Het slachtoffer fietste op haar mountainbike over de Rijnweg toen zij voor een verkeersdrempel moest remmen. Het slachtoffer kneep vol in haar remmen en sloeg vervolgens over de kop. Zij klaagde over pijn in de borst en kortademigheid en werd vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Niemand onder invloed achter het stuur
Schipluiden - De politie heeft zaterdagavond 14 oktober op de Klaas Engelbrechtsweg een alcoholcontrole gehouden. Tussen 21.00 en 22.00 uur werden in totaal 104 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Geen van hen had teveel alcohol gedronken.

24 ponypacks
Delft - De politie werd zondagochtend 15 oktober naar de Burgwal gestuurd waar vijf man aan het vechten waren. Toen de agenten ter plaatse kwamen, hoorden zij dat een 19-jarige Hagenaar door een 23-jarige Delftenaar op zijn borst zou zijn getrapt. De verdachte was na de vechtpartij weggelopen richting Choorstraat. Tijdens het onderzoek dat volgde, zagen de agenten de verdachte op de Vlouw lopen en hielden hem aan voor de mishandeling. Toen de verdachte aan zijn kleding werd onderzocht, troffen de agenten 24 ponypacks met in totaal 58 gram cocaïne bij hem aan.

Jongen mishandeld
Delft - Een 14-jarige jongen uit Delft is zaterdagochtend 14 oktober tijdens een schoolfeest aan het Molenhuispad mishandeld. Het slachtoffer kreeg om nog onbekende redenen, ruzie met een andere jongen die hem in zijn maag stompte. Deze jongen werd van het feest verwijderd. Toen het slachtoffer om middernacht het feest wilde verlaten, werd hij opgewacht door een aantal jongens die hem achterna kwamen en in zijn gezicht sloegen. Het slachtoffer liep terug naar school, waarna zijn belagers er vandoor gingen. De neus van het slachtoffer moest in het ziekenhuis gezet worden.

Dronken snorfietser
Wassenaar - Een 17-jarige jongen uit Voorschoten is zaterdagochtend 14 oktober aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. De jongen reed omstreeks 00.50 uur op zijn snorfiets over de Starrenburglaan toen hij een bocht te scherp aansneed en tegen een geparkeerde auto aanreed. Een 22-jarige man die bij de jongen achterop zat, klapte met zijn buik tegen het zadel van de bromfiets en werd met buikklachten naar het Bronovo ziekenhuis vervoerd. De snorfietsbestuurder was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (630 ugl). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Vernieling
Wassenaar - Surveillerende agenten waren zaterdagochtend 14 oktober getuige toen drie mannen de lampenkap van een lamp afhaalden op de Lange Kerkdam. Toen de agenten het drietal hierover wilden aanspreken, reden er twee op een fiets weg. De andere, een 19-jarige jongen uit Wassenaar achterlatende. Tegelijkertijd hoorden de agenten dat drie mannen vernielingen hadden gepleegd op de Hugo de Grootstraat en daarna waren weggefietst en gelopen naar de Johan de Wittstraat. Hierop werd de jongen aangehouden als verdachte van vernieling. In de Hugo de Grootstraat troffen de agenten een vernielde auto aan.



Laatst gewijzigd 15-10-2006 14:28