Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten district BopZoom 14 & 15 oktober

BERGEN OP ZOOM, 15 oktober 2006

Drietal mannen aangehouden na vernieling ruit caravan

HALSTEREN: De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.40 uur drie mannen aangehouden op de Moerstraatsebaan. Het betreft een 19-jarige en een 21-jarige inwoner van Halsteren en een 21-jarige man uit Bergen op Zoom. Het drietal vernielde een ruit van een caravan die daar in het bos stond, maar dat werd gezien door een agent die in privé-tijd aan het hardlopen was. Hij heeft de mannen vervolgens aangehouden en de hulp van collegas ingeroepen. Het drietal is na verhoor vrijdagavond heengezonden; tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding bij burenruzie Oud Gastel

OUD GASTEL: Een 34-jarige inwoner van Oud Gastel is vrijdagnacht kort na 00.00 uur aangehouden in zijn woning op verdenking van mishandeling van zijn buren. Tussen de verdachte en de buren speelt een al langer lopend conflict vanwege geluidsoverlast. Vrijdagavond barstte de bom en ging de 34-jarige man verhaal halen bij de buren. Hij mishandelde de 44-jarige buurman en de 21-jarige inwonende vriend van diens dochter. Daarop belden zij de politie die ter plaatse kwam. De 34-jarige man is na verhoor zaterdagmiddag heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij stelt dat hij ook klappen heeft gekregen in de confrontatie.

Drie aanhoudingen na vechtpartij

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagnacht rond 01.15 uur twee Roosendalers (20 en 23 jaar) en een 19-jarige Roosendaalse vrouw aangehouden. Het drietal vloog elkaar in de haren op de Markt en verstoorde daarmee de openbare orde. De 19-jarige vrouw was de ex van de 23-jarige Roosendaler die een klap uitdeelde aan de 20-jarige man. Na verhoor kon het drietal weer gaan, met ieder een bekeuring op zak.

Twee cafés in Steenbergen bezocht door dieven

STEENBERGEN: Bij twee cafés aan de Markt in Steenbergen is vrijdagnacht ingebroken. In beide gevallen werden enkele gokkasten opengebroken. In het ene café werd ook nog de kassa meegenomen, bij de ander werd het poolbiljart opengebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Beschonken automobilisten

HOOGERHEIDE: Een 30-jarige inwoner van Hoogerheide is zaterdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden. Dat gebeurde op de Matthias Wolffstraat bij een verkeerscontrole. De man blies 260 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Na verhoor is de man heengezonden, met een proces-verbaal op zak.

OUDENBOSCH: Een 58-jarige automobilist uit Oudenbosch is rond 01.30 uur aangehouden op de St. Bernaertsstraat. Hij blies 620 ug/l, zodat zijn rijbewijs werd ingenomen en hem een permanent rijverbod gegeven. De man viel op door zijn rijgedrag, hij had de hele weg nodig om te kunnen rijden. Na verhoor kon de man weer gaan, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bergenaar (32) valt mensen lastig en dreigt met mes

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond rond 19.00 uur een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man bedreigde op het Gouvernementsplein een 19-jarige Bergenaar met een koksmes. Het slachtoffer had een opmerking gemaakt nadat de 32-jarige stadgenoot, die stevig onder de invloed van alcohol was, andere mensen op het pleintje lastig viel. De verdachte is in verzekering gesteld.

Jongen (15) aangehouden na vernieling fiets

BERGEN OP ZOOM: Een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom is zaterdagavond rond 22.10 uur aangehouden op de Lievevrouwestraat. Hij stond in een groepje jongeren dat volgens een getuige een geparkeerde fiets had vernield. Toen agenten polshoogte gingen nemen, vluchtte zijn vrienden, maar de 15-jarige jongen bleef staan. Hij kon zich vervolgens niet legitimeren; hij gaf aan dat een andere jongen verantwoordelijk was voor de vernieling wat door de getuige werd bevestigd. De jeugdige Bergenaar is na verhoor overgedragen aan zijn ouders.

Inwoner Heijningen aangehouden met harddrugs

STEENBERGEN: De politie heeft zaterdagavond rond 23.15 uur een 31-jarige inwoner van Heijningen aangehouden in een disco op de Kleine Kerkstraat. De man had elf XTC-pillen en vijf gram wiet in zijn bezit. Beveiligers van de disco hielden de man aan, waarna hij werd overgedragen aan de politie. De man is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier aanhoudingen in horecatoezicht zaterdag in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het centrum van Roosendaal zaterdagnacht vier aanhoudingen verricht. Het betrof in alle gevallen 18-jarige inwoners van Roosendaal. Twee mannen raakten rond 02.15 uur met elkaar slaags en kregen daarvoor een bekeuring wegens vechten in het openbaar. Twee andere Roosendalers gingen op de bon, omdat ze geen geldig identiteitsbewijs konden tonen. Dat was om 00.50 uur op de Bloemenmarkt en om 01.30 uur op de Markt.

Inbrekers botsen op politieauto: drie aanhoudingen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagnacht rond 05.30 uur een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Dat gebeurde op de Berkstraat, nadat agenten ter plaatse gingen vanwege een inbraakmelding bij een winkel aan het Piusplein. Een getuige zag vier mannen die aan de achterkant van de winkel aan het inbreken waren. Zodra het viertal de politie zag, sprongen ze in een klaarstaande auto en reden weg. Op de Berkstraat botsten ze frontaal op een politiewagen. Drie verdachten konden wegkomen, de vierde werd aangehouden. De agent die in de auto zat, is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politieauto is total-loss. De auto waarmee de inbrekers reden is in beslaggenomen; de wagen is zaterdag eerder gestolen vanaf de Parallelweg. Zondagmorgen- en middag zijn nog twee verdachten aangehouden, het gaat om 17-jarige en een 18-jarige Bergenaar. Naar de vierde verdachte wordt nog gezocht.

Auteur: Andre van den Hul