2e persbericht van zondag 15 oktober 2006

Eindhoven, 15-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van vernieling aangehouden

Op de John F Kennedylaan zijn zondag rond 6.00 uur vier verdachte Eindhovenaren aangehouden in de leeftijd van 17, 18, 20 en 21 jaar. Zij werden door een getuige betrapt toen ze een bushokje en reclameborden vernielden en een verkeersbord op de weg gooiden. De verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Motor gestolen

Vanaf het Stationsplein is zaterdag tussen 13.15 en 14.15 uur een blauw witte Honda SC50 Fireblade met het kenteken MG-JD-98 gestolen.

Helmond: Aanrijding met gewonden

Op de kruising A270 Schootense Dreef Brandevoortsedreef is zaterdagavond rond 20.30 uur een 44-jarige automobilist uit Helmond achter op de voor het stoplicht stilstaande auto van een 42-jarige man uit Helmond gebotst. De 42-jarige man en zijn 33-jarige vrouw zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Zij mochten na behandeling naar huis. Hun 6-jarige zoontje is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De 44-jarige automobilist is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zijn 10-jarige dochter werd naar het ziekenhuis gebracht met een verwonding aan haar hand. In de auto van de 44-jarige man werd een dranklucht waargenomen, waarop bij de man een bloedproef is afgenomen. De A270 tussen Eindhoven en Helmond is tot 23.15 uur afgesloten geweest.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Hortsedijk zijn zaterdag tussen 11.50 en 14.00 uur 757 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 75 voertuigen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 95 km/u.

Helmond: Politie controleert op snelheid

Op de Dorpsstraat zijn zaterdag tussen 14.30 en 16.30 uur 1.687 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 19 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 65 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Helmond: Inbraak in woning

In een woning aan de Marnestraat is tussen zaterdag 14.30 uur en zondag 00.45 uur ingebroken. Een raam van de voordeur werd vernield om binnen te komen. Voor zover bekend werden sieraden gestolen.

Budel: Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Na een onderzoek heeft de politie zondag twee mannen uit Budel van 20 en 19 jaar en twee vrouwen, waarvan een 18-jarige uit Budel-Schoot en een 17-jarige uit Budel, aangehouden. De twee mannen werden zondagochtend in hun woning opgepakt. De twee meiden werden op het politiebureau in Maarheeze aangehouden. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging. Een 34-jarige man uit Maarheeze werd zondagochtend rond 3.45 uur, zonder enige aanleiding, op de deken van Baarsstraat geslagen en geschopt. Hierdoor is de man op de grond gevallen. Ook toen werd het slachtoffer geslagen en geschopt. De man liep een gebroken kaak op door de mishandeling. Hij is naar het ziekenhuis gegaan om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Woninginbraken

Uit een woning aan de Baljuwstraat werden zaterdag tussen 15.00 en 23.00 uur sieraden gestolen. Een niet afgesloten achterdeur verleende vermoedelijk de toegang tot de woning.

Ook in een woning aan de Hoog Geldrop is zaterdag tussen 17.00 en 23.20 uur ingebroken. Weggenomen werden sieraden. Een badkamerraam werd opengebroken om in het pand te komen.

Gemert: Dronken automobilist betrapt

Op de Komweg is zondagochtend een 32-jarige automobilist uit Gemert betrapt op het rijden met te veel drank op. De man reed slingerend over de weg en werd gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,65 gemeten. De man moet zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Crossmotor gestolen

Vanaf een crossterrein aan de Pan is zondag tussen 9.30 en 9.50 uur een gele KTM Husaberg 550 FE met het kenteken ML-XH-80 gestolen.

Heeze: Inbraak in woningen

In een woning aan de Spoetnik is zaterdag tussen 16.30 uur en 23.30 uur ingebroken. Weggenomen werden geld en sieraden. Ook in een woning aan de Paulus Potterlaan werd zaterdagavond ingebroken. Uit deze woning werden ook sieraden en geld gestolen. Bij beide woningen werd een raam aan de achterkant opengebroken om binnen te komen.

Veldhoven: Inbraak

In een woning aan de Berg is zaterdagavond ingebroken. Weggenomen werden fotoapparatuur en een laptop. Een raam aan de achterkant van de woning werd opengebroken om in het pand te komen.