1e persbericht van zondag 15 oktober 2006

Eindhoven, 15-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker na achtervolging aangehouden

Op de Maria van Bourgondielaan is zaterdag rond 22.20 uur een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie kreeg een melding van een inbraak in een gebouw aan de Karel de Grotelaan. Daar zou een man via een raam het pand zijn binnen gegaan. Een getuige waarschuwde de politie. Toen de politie op plaats van de inbraak aankwam zag zij een man op een fiets wegvluchtten. Hierop werd de achtervolging ingezet. Vanaf de Clovislaan fietste de man een brandgang in. Hij werd achterna gezeten door een agent op een motor. De motorrijder is in de brandgang onderuit geschoven, waardoor zijn motor voor een deel in een tuin terechtkwam. De agent liet zich echter niet ontmoedigen. Hij liet zijn motor achter en rende te voet achter de verdachte aan. Hij kon de man halverwege de brandgang aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven / Veldhoven: Vijf jongens met gestolen auto aangehouden

Op de Ambachtslaan in Veldhoven zijn zaterdag rond 23.30 uur vijf jongens uit Eindhoven (14,14, 15, 15 en 16 jaar) aangehouden. De politie zag de auto slingerend en met gedoofde verlichting over de Heerbaan in Veldhoven rijden en besloot de inzittenden te controleren. Verder onderzoek wees uit dat alle inzittenden minderjarig waren en dus geen geldig rijbewijs hadden. Vervolgens bleek dat de auto eerder die avond was weggenomen vanaf het Hemelrijken in Eindhoven. De vijf verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte met nat pak aangehouden

Op de Fazantlaan is zondag rond 1.15 uur een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou eerder die nacht op de Raiffeisenstraat een 22-jarige vrouw uit Eindhoven, zonder aanleiding, in haar gezicht hebben geslagen. De politie zag de man op de Bleekweg rennen, richting Havensingel, en achtervolgde hem. De verdachte stopte niet toen de politie riep "stop politie". Een agent heeft een fiets van een voorbijganger geleend om de man te achtervolgen. In de Fazantlaan kwam de man in een sloot terecht, wat hem een nat pak opleverde. De man is vervolgens aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Jongens aangehouden na poging diefstal fiets

Op de Generaal Coenderslaan zijn zaterdag rond 16.15 uur twee jongens van 15 en 16 jaar uit Eindhoven aangehouden. Ze zouden kort voor hun aanhouding uit een fietsenstalling aan de Generaal Bradleylaan een fiets hebben proberen weg te nemen. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de buurt in en hield de twee verdachten aan. Zij zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na beroving Noor

Op de hoek Boschdijk Pastoor Petersstraat is zondagochtend rond 6.30 uur een 32-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De vrouw zou betrokken zijn geweest bij de beroving van een 33-jarige man uit Noorwegen eerder die ochtend op het NS-station. Bij de beroving zouden ook nog twee mannen betrokken zijn geweest. Het slachtoffer werd op de grond geduwd en geschopt. Vervolgens werd om zijn geld gevraagd. Een getuige was achter de mannen en de vrouw aangerend toen zij vluchtten. Hij kon de vrouw in de buurt van de Boschdijk te pakken krijgen en waarschuwde de politie. Van de mannen ontbreekt nog elk spoor. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na diefstal geld van collegas

In een winkel in de Piazza is zaterdagmiddag rond 14.40 uur een 20-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De vrouw, die in de winkel werkte, wordt verdacht van het wegnemen van geld van collegas. Dit zou reeds diverse keren zijn gebeurd. Afgelopen zaterdag werd zij betrapt. De vrouw is voor verder onderzoek vastgezet.

Helmond: Jongen onder hevig verzet aangehouden na mishandeling

Op de Steenweg is zondag rond 2.00 uur een 17-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Dit gebeurde na een melding van een ruzie tussen twee jongens op de Steenweg. De politie probeerde de partijen uit elkaar te halen. Hierbij reageerde de verdachte erg agressief. Hij probeerde de politie weg te duwen en sloeg met zijn armen om zich heen. Vervolgens werd de jongen aangehouden onder veel verzet. Hierbij trapte hij een agent tegen zijn been. Tijdens het vervoer naar het politiebureau bedreigde hij een andere agent met de dood en op het politiebureau zag hij nog kans om een agent in zijn gezicht te slaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.