Verzamelpersbericht zondag

's-Hertogenbosch, 15-10-2006

Succesvolle zoekactie Drunense Duinen

Drunen De politie heeft zondagmiddag in de Drunense Duinen met meerdere eenheden gezocht naar twee kindjes, een jongen en meisje van 10 jaar (woonplaats onbekend), die vanaf 11.30 uur vermist werden. De ouders meldden de vermissing rond 13.30 uur vanuit restaurant Giersbergen. De politiehelikopter werd ingezet tijdens de zoekactie. Nadat deze een paar zoekslagen had gemaakt was bijna iedereen in de omgeving op de hoogte van de vermissing en keek uit naar de twee kinderen. Ook politie-eenheden uit de naburige regio Brabant Midden-West en de boswachters van Natuurmonumenten zochten mee. Een oplettende voorbijganger vond de kinderen omstreeks 15.30 uur op het fietspad tussen de Roestenberg en de Klinkert en heeft ze overgedragen aan de politie. De kinderen waren ongedeerd en zijn inmiddels weer terug bij de ouders.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag in zijn woning in Den Bosch een 34-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 23-jarige vrouw mishandeld hebben. De man is in verzekeringgesteld. De politie heeft bij de verdachte twee joints in beslag genomen.

Burenruzie

Vlijmen - De politie heeft zondagmiddag een 65-jarige man uit Vlijmen in zijn voortuin aangehouden. De man had ruzie gekregen met zijn 62-jarige buurman en had zich discriminerend tegen hem uitgelaten. De buurman deed aangifte van discriminatie. Tegen de 65-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 41-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor mishandeling van een 36-jarige plaatsgenoot. De twee mannen hadden onenigheid gekregen naar aanleiding van een ruzie tussen hun kinderen. Toen de vaders zich ermee gingen bemoeien, escaleerde de zaak. Tegen de 41-jarige Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij in vrijheid is gesteld.

Onder invloed

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Zuid Willemsvaart een 23-jarige Bosschenaar aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Man aangehouden voor vernieling

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige Bosschenaar op de Lagelandstraat aangehouden. Daar had de man een voordeur vernield omdat hij niet werd binnen gelaten. Ook had hij een ruit ingeslagen. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn hand. Na behandeling in het ziekenhuis is de verdachte ingesloten.

Joyriding

s-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige Bosschenaar aangehouden op de A2 voor joyriding. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en had de auto zonder toestemming van zijn ouders meegenomen. Vervolgens was hij met de auto uit de bocht gevlogen en over de kop gegaan. Niemand raakte gewond. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van afslag Veghel, rijrichting Eindhoven. De politie heeft hem aangehouden voor joyriding en rijden zonder rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden op de Parade. Daar waren ze met elkaar op de vuist gegaan. De politie heeft beide mannen, een 28-jarige Bosschenaar en een 33-jarige man uit Brakel aangehouden voor mishandeling. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


-----

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie Bosschenaren aangehouden. Eerder op de avond hadden ze in een horecagelegenheid onenigheid gekregen. Over en weer vielen er klappen en twee man raakte gewond. In het ziekenhuis aan de Zuid Willemsvaart troffen de partijen elkaar opnieuw en zette de vechtpartij zich voort. De gewaarschuwde politie heeft drie man aangehouden, twee Bosschenaren van 37 jaar en één van 31 jaar. Tegen alledrie is proces-verbaal opgemaakt terzake mishandeling.

Stalking

Heusden De politie heeft zaterdagavond op de Tullenstraat een 30-jarige man uit Waalwijk aangehouden voor stalking. Zijn 34-jarige ex-vriendin uit Heusden deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte is in verzekeringgesteld.

Onder invloed

Helvoirt De politie heeft zondagmorgen op de Achterstraat een 23-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en softdrugs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onverzekerd rijden zonder rijbewijs

Schijndel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Rooiseheide een 36-jarige automobilist bekeurd voor rijden zonder rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Bij navraag bleek het rijbewijs van de man in 2004 te zijn ingevorderd en ongeldig verklaard. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Boete voor Belgische snelheidsduivel

Uden De politie heeft zondagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Brasschaat, België. De man reed met 115 km/uur over de Udenseweg waar slechts 50 km/uur is toegestaan. Na overleg met justitie heeft de man een boete gekregen van 1.150,00 euro, die hij per direct betaalde.

Dronken lifter aangehouden

Veghel - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige Rotterdammer aangehouden op de N279. Daar liep de man dronken over straat en probeerde passerende autos te laten stoppen voor een lift naar huis. Ook kon hij zich niet legitimeren. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en het niet bij zich hebben van een geldig identiteitsbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jeugdoverlast

Oss De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige Ossenaar aangehouden op het schoolplein aan de Kersenlaan. De politie ging naar aanleiding van een overlastmelding uit de buurt ter plaatse. Ook zou er vuurwerk afgestoken zijn. Toen de politie de jongen wilde controleren, weigerde hij hier aan mee te werken. Hij wilde geen legitimatie tonen en schold de agenten uit, waarop hij is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij in vrijheid is gesteld.

Bedreiging naar aanleiding van mishandeling

Oss - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige vrouw uit Oss op de Oostwal aangehouden voor bedreiging. Ze had een 19-jarige man uit Berghem mondeling met de dood bedreigd omdat hij haar mishandeld had. Volgens de vrouw had de man aan haar haren getrokken en haar geslagen. Hij is aangehouden voor mishandeling. Tegen allebei is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

Boxmeer De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man uit Boxmeer aangehouden voor bedreiging. Hij had een 40-jarige huisgenoot in de woning bedreigd met een zwaard en ging er daarna vandoor. In de woning trof de politie meerdere wapens aan, zoals: twee luchtbuksen, een dolk, vier zwaarden, een lans en een steekwapen. Deze heeft de politie in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De huisgenoot deed aangifte van de bedreiging. De verdachte, die er in zijn auto vandoor was gegaan, kon even later op de Maasstraat in Sambeek worden aangehouden, waar hij in zijn auto lag te slapen. Hij is in verzekeringgesteld.