Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN wint moeizaam

zondag 15 oktober 2006 - Bron: PRC Victum/IGCN

Victum/IGCN 1 Telstar 1 8 - 7 (4 5)

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van Korfbalvereniging Victum/IGCN aantreden tegen Telstar uit Hoevelaken. Dit team heeft na een slechte start de laatste 2 wedstrijden gewonnen en mocht dus zeker niet onderschat worden. Victum/IGCN heeft echter de winnende draad ook weer opgepakt de afgelopen 2 wedstrijden. Bij voorbaat zou het dus een leuke wedstrijd worden.
Met Erwin van Dinter op de plek van de geblesseerde Hans de Gooijer trad Victum/IGCN aan tegen Telstar. Victum/IGCN begon sterk aan de wedstrijd en nam al snel een 4-0 voorsprong. Vervolgens stokte de score bij de ploeg uit Houten en kon Telstar langzaam terug komen en zelfs met een 4-5 voorsprong de rust in gaan.
De tweede helft speelde Victum/IGCN met de wind mee en al snel kon Erwin van Dinter na een goed uitgespeelde aanval gelijk maken. Kort daarna scoorde Karlijn Aalbrecht een mooie doorloopbal en zo waren de rollen weer omgekeerd en stond Victum/IGCN weer op voorsprong. Telstar gaf zich nog niet gewonnen en scoorde na 10 minuten de gelijkmaker. Korte tijd later bracht aanvoerder Martijn Boers zijn team door middel van een vrije bal weer op voorsprong. Daarna stokte de score weer, maar doordat het eerste verdedigingsvak zeer sterk verdedigde lukte het Telstar niet om tot scoren te komen. Uiteindelijk was het de ingevallen Jeffrey Riemers (voor Erwin van Dinter) die met een goeie individuele actie een strafworp forceerde, en waardoor Victum/IGCN 5 minuten voor tijd op 2 punten voorsprong kwam. In de slotminuten scoorde Telstar nog 1 keer en bracht de einduitslag op 8-7. Doordat de nummers 1 en 2 in deze 2e klassen allebei gelijk hebben gespeeld staat Victum/IGCN nu samen met HKC op een gedeelde 2e plaats met 1 punt achterstand op koploper DKOD.
Volgende week staat de eerste returnwedstrijd op het programma tegen FIKS in en uit Oegstgeest.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).