Ingezonden persbericht


persbericht

meer dan 10.000 zoub- steentjes naar 15 ballorig vestigingen.

Spelen voor unicef kids united in de herfstvakantie

Schrijf je in voor de Zoub bouwwedstrijd voor Unicef Kids United op www.ballorig.nl en kom op 21 oktober naar het Ballorig Speelparadijs bij jou in de buurt


* wil jij met het nieuwste bouwspeelgoed zoub spelen?


* wil jij henkjan smits ontmoeten?

* wil jij kinderen in ontwikkelings landen helpen?


* en wil je ook nog een compleet verjaardagsfeest winnen??

Hattem,16 oktober 2006 - Op zaterdag 21 oktober 2006, het begin van de herfstvakantie, organiseert kinderspeelparadijs Bal-lorig in alle vestigingen in het land een bouwwedstrijd voor kinderen van 4-12 jaar. De kinderen mogen in kleine groepjes hun leukste idee van het thema 'verjaardag' bouwen met de bouwsteentjes van Zoub. De kinderen bouwen niet alleen voor hun eigen plezier en ontwikkeling, maar zij werken hiermee ook aan dat van kinderen in ontwikkelingslanden; van elk kind dat meedoet aan de wedstrijd wordt 1 euro van de toegangsprijs aan Unicef Kids United geschonken. Natuurlijk krijgt elk deelnemend kind een kadootje van Goliath, de makers van Zoub, en is er een prachtige hoofdprijs te winnen: een compleet verzorgd verjaardagsfeest in een van de Bal-lorig speelparadijzen.

Jury met o.a. Henkjan Smits
In elke Ballorig vestiging wordt direct na de bouwwedstrijd een winnaar gekozen. Het winnende bouwwerk van elke vestiging gaat 's-middags, met zijn bouw(st)ers en begeleiders naar de Ballorig vestiging in Almere, waar zij meedingen naar de nationale hoofdprijs: een compleet verzorgd verjaardagsfeest! De Zoub bouwwerken van de kinderen die meegaan naar de finale in de hoofdvestiging in Almere worden aan het einde van de middag beoordeeld door een wel heel professionele jury. Met niemand minder dan Henkjan Smits, bekend van Idols! Hij heeft beloofd dat hij wel streng maar ook heel aardig zal zijn die dag.

De andere juryleden zijn Gilian Schrofer, een beroemde interieur ontwerper die alles weet van bouwen, één van de mensen van Goliath, die alles weten van speelgoed en de Ballorig kat die weet wat kinderen leuk vinden! Natuurlijk zit er ook een vertegenwoordiger van Unicef United in de jury, die de prijs voor de kinderen van Kids United in ontvangst zal nemen!

10.000 Bouwsteentjes
Met de bouwsteentjes van ZOUB kun je eindeloos combineren en de mooiste figuren maken in allerlei verschillende kleuren. Ze lijken een beetje op 2 centimeter lange beenderen met kaken, scharnieren en gewrichten, waarmee je alle gewenste vormen kunt maken. Voor de wedstrijd zijn maar liefst 10.000 bouwsteentjes bij Ballorig gebracht, dus de kinderen kunnen zich helemaal uitleven ­ the sky is the limit!

Hoe, wat, waar, wanneer
Op 21 oktober 's-ochtends worden de bouwwedstrijden in de vestigingen van Ballorig gehouden. Om 10.00 uur zijn de kinderen welkom, dan volgt er een uitleg, en de wedstrijd gaat van start om 10.30 uur. Tussen de middag wordt er per regio 1 winnend team bekendgemaakt; zij gaan 's-middags met hun bouwwerk, vergezeld door hun ouders/begeleiders, naar de Ballorig hoofdvestiging in Almere en zij dingen mee naar de nationale hoofdprijs. In Almere wordt aan het begin van de avond, rond 18.15 uur de nationale winnaar bekendgemaakt. Voor en na de wedstrijd mogen de kinderen ­ onder begeleiding - spelen in het kinderspeelparadijs.

Schrijf je in!
Doe mee en schrijf je in via www.ballorig.nl. De deelnemende plaatsen zijn Assen, Almere, Emmen, Heerenveen, Heerhugowaard, Houten, Lelystad, Meppel, Roosendaal, Rotterdam Weena, Sexbierum, Wijhe, Zoetermeer en Zutphen. Deelnemende kinderen betalen 6,00 euro entree, begeleiders zijn gratis. Van het entreegeld gaat 1,00 euro naar UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Kids United is de kinderclub van Unicef voor kinderen in Nederland. Kids United leden komen in actie om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen. Ze steunen Unicef en leren tegelijkertijd ook over het dagelijks leven van kinderen in ontwikkelingslanden. Hoe ze leven, wonen, eten en spelen. Meer informatie vind je op www.kidsunited.nl

Kinderspeelparadijs Bal-lorig
Zwemmen in het ballenbad, dolle capriolen uithalen op de springkussens, kruipen door gangenstelsels en tunnels, klauteren op de klimnetten, gierend suizen van de glijrails of een spannende rit op het verkeerscircuit. Het is een greep uit de vele attracties die kinderen kunnen beleven in de vele vestigingen van Kinderspeelparadijs Ballorig. Ter viering van haar 10 jarig bestaan is Ballorig tot de ideale locatie gekozen voor de ZOUB bouwwedstrijd. Kijk voor meer informatie over kinderspeelparadijs Bal-lorig ook op www.ballorig.nl.

Goliath ­ één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland ­ is gevestigd in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 4 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Triominos, Stap-op en Exago. Zie ook www.goliathgames.nl

Ingezonden persbericht