Time : 13:18:08
Date : 17 October 2006
Sender Name: Triodos Bank

Opendeurweekend bij Triodos Bank

Op 21 en 22 oktober 2006 vindt opnieuw het Opendeurweekend van Duurzame Ontwikkeling plaats. Tijdens het "Opendeurweekend Duurzame consumptie" zetten meer dan 250 Belgische organisaties en bedrijven hun deuren open voor het grote publiek om hun visie op duurzaam produceren uit de doeken te doen.

Ook Triodos Bank doet mee!

Op het programma:

- Duurzaam bankieren in de praktijk (interactieve info-sessies)
- Duurzaam bankieren 'spelenderwijs' (een vragenspel)
- Napraten bij een drankje

- Dat alles in de kantoren van Triodos Bank, gelegen in de Espace Jacquemotte, in hartje Brussel, in de Marollen, vlakbij de Zavel

Wanneer:
Zaterdag en zondag 21-22/10/06 van 14 tot 17u

Adres:
Hoogstraat 139/3 - 1000 Brussel

Hoe te bereiken:
Tram/bus/parking: Poelaertplein tegenover het justitiepaleis/ Metro: Louisapoort (daarna neem je de openbare lift naar beneden, naar de Hoogstraat)

Meer informatie?
02 548 28 51
info@triodos.be
www.triodos.be

Brussel, 17 oktober 2006


---------------------------------

Voor persinformatie, contacteer
Lieve Schreurs
Head of Marketing & Communication Triodos Bank België Tel. 02 548 28 35 (direct) of 0472 92 00 50 (mobiel) E-mail: lieve.schreurs@triodos.be
www.triodos.be

Over Triodos Bank
Triodos Bank is de referentie in Europa inzake duurzaam bankieren. De bank investeert het spaargeld van haar klanten enkel in duurzame projecten. Zoals in windenergie, productie van biologische voeding, seniorentehuizen of centra voor algemeen welzijn. Een voor een projecten met een sociale, culturele of ecologische meerwaarde. De Triodos spaar- of kredietklant geniet dezelfde voorwaarden als bij de grootbanken. Klanten sparen met kennis van zaken: zij vernemen precies welke projecten Triodos Bank financiert. Triodos bewijst al meer dan 25 jaar dat duurzaam bankieren economisch rendabel is.

Triodos Bank is sinds 1993 aanwezig in België en opereert vanuit één kantoor in Brussel. De bank telt meer dan 22.000 klanten en financiert meer dan 700 duurzame bedrijven en organisaties. Voorbeelden hiervan zijn Electrawinds, Ecopower (hernieuwbare energie); ROSAS / P.A.R.T.S. en Nieuwpoorttheater (cultuur); Centra voor Algemeen Welzijn in bv. Hasselt en Antwerpen (sociale sector); Ethic Wear, Oxfam Fairtrade (Eerlijke handel). Voor veel meer voorbeelden, surf naar www.triodos.be.

De bank telt internationaal 100.000 klanten en beheert meer dan 3.000 duurzame kredietprojecten. De bank heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje en een kantoor in Duitsland en telt 327 werknemers. Het balanstotaal van Triodos Bank nv bedraagt per 30 juni 2006 EUR 1,3 miljard, de nettowinst bedraagt EUR 2,4 miljoen. Het totaalbedrag aan toevertrouwd vermogen van de Triodos Groep, bestaande uit Triodos Bank en de fondsen onder beheer, bedraagt EUR 2,4 miljard. Daarenboven speelt de groep internationaal een actieve rol in microfinance en is betrokken bij meer dan 50 microfinancieringsinstellingen, actief in 38 landen.

URL: http://www.triodos.be