Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Roberto Rodriguez & Quinteto Rodriguez in Lantaren/Venster te Rotterdam

Het Rotterdamse Lantaren/Venster presenteert zaterdag 21 oktober 'Jazz in L/V' met een optreden van Roberto Rodriguez & Quinteto Rodriguez.

Op zijn nieuwste CD met Septeto Rodriguez legt Roberto Rodriguez een bezielende en tevens dansbare symbiose van Latin en Joodse traditie bloot. Roberto Rodriguez & Quinteto Rodriguez komt Rotterdam opluisteren met zijn opzwepende jazzgeluiden.

Drummer, arrangeur en composer Roberto Juan Rodriguez smeedt een distinctieve hybride van de Joods-Cubaanse muziek. Hierbij laat hij zich inspireren door traditionele Cubaanse muziek, eigentijdse rock, avant-garde en klassiek. Zijn eigenzinnigheid en ongekende muzikale klasse hebben de deur geopend naar een aantal bijzondere samenwerkingen met enkele groten der aarde. Zo deed hij het met Paul Simon, Larry Coryell, Randy Brecker, Dave Liebman, Celia Cruz, Dianne Shure, Lester Bowie en Wadada Leo Smith.

Roberto Rodriguez is een multitalent die zich al op zeer jonge leeftijd onderscheidde door zijn uitzonderlijke muzikale gave. Op 9-jarige leeftijd studeerde hij viool, piano en trompet aan het Cubaanse Conservatorium van Muziek en vervolmaakte zijn muzikale leertijd in de schoolbanken door af te studeren op studiomuziek en jazz aan de Universiteit van Miami.

Roberto Rodriguez & Quinteto Rodriguez

Lantaren/Venster, Gouvernestraat 133 te Rotterdam

Jazz in L/V * za 21 okt * 21:00 uur * ¤ 15 / ¤ 13 (met kortingspas)

Voor meer informatie:

www.lantaren-venster.nl of

www.robertojuanrodriguez.com

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht