TROS

Hilversum, 17-10-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 21 oktober
Radio 2 - 16.00 uur

NEDERLANDS ZANG- EN MUSICALTALENT
IN TROS MUZIEKCAFÉ

Wende Sneijders is zaterdag te gast. Haar derde album bevat naast Franse chansons ook Nederlandstalig materiaal. Op de cd staat werk van Jacques Brel, Barbara en Kurt Weill. De plaat bevat ook een duet met Huub van de Lubbe van De Dijk. Tot en met juni 2007 is Wende in de schouwburgen te zien in de theaterproductie 'Het Verschil', naast onder anderen Jenny Arean, Raoul Heertje, en Jan Jaap van der Wal. In TROS MUZIEKCAFÉ een gesprek en een optreden.

De band Cloudmachine debuteerde in 2004 met het album 'Sweater For The Cold World'. Cloudmachine is de band van songwriter Ruud Houweling. De band maakt popmuziek en is beïnvloed door onder anderen Radiohead, Mitchell Froom en Elvis Costello. Afgelopen zaterdag presenteerden zij hun tweede album in de Haarlemse popzaal Patronaat.

Ernst Jansz, de zanger/toetsenist die we allemaal nog kennen van de Nederlandstalige reggae/ska-band Doe Maar. Eind augustus 2006 verscheen zijn album 'Molenbeekstraat'. Molenbeekstraat is ook de naam van het boek en de theatertournee waarin Jansz herinneringen ophaalt aan zijn jeugd in Amsterdam.

En TROS MUZIEKCAFÉ ontvangt de hoofdrolspeelsters Mariska van Kolck en Ellen Pieters van de cast van de musical 'Wat zien ik?!'. Deze musical is gebaseerd op het boek van Albert Mol uit 1967 en de gelijknamige film van Paul Verhoeven uit 1971.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl