Nederlandse Spoorwegen Amsterdam, 18 oktober 2006

Bussen ipv treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem

In het weekend van 21 en 22 oktober wordt een spoorbrug vernieuwd. Daarom rijden er bussen in plaats van treinen op het traject Amsterdam Sloterdijk en Haarlem v.v. Reizigers moeten rekening houden met een halfuur extra reistijd.

Aanpassingen in de treindienst:
Minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk v.v. Intercity Heerlen/Maastricht ­ Amsterdam ­ Haarlem v.v. rijdt niet tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk.
Sprinter Amsterdam Centraal ­ Haarlem ­ Uitgeest rijdt niet tussen Amsterdam Centraal en Haarlem.
Sneltrein Amsterdam Centraal ­ Dordrecht/Breda rijdt een andere route en stopt niet op Haarlem en Heemstede ­ Aerdenhout.

Reisadvies:
Tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem v.v. rijden NS-bussen. Tussen Utrecht Centraal en Haarlem omreizen via Leiden Centraal. Tussen Bloemendaal en Amsterdam omreizen via Uitgeest.

Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website van NS: www.ns.nl. Een reisadvies op maat wordt gegeven via 0900 - 9292 ( 0,70 per minuut). Noot aan de redactie
Meer informatie: Carola Belderbos, NS persvoorlichting 088 ­ 6711439 of 06 ­ 4726 8397. NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt dagelijks het vervoer van bijna 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 371 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

---- --