Femke Halsema in Boter, Kaas en Eieren

Mtnl

http://www.mtnl.nl/

Amsterdam 19 oktober, 2006

PERSBERICHT

Femke Halsema
in Boter, Kaas en Eieren

Lijsttrekker Femke Halsema (GroenLinks) gaat zaterdag in debat met BKE-panellid Stephan Sanders (schrijver/journalist) over moslimterrorisme.

Quote Femke Halsema:
'Ik zie wel degelijk dat elke godsdienst op 't moment dat ie de mensenrechten niet meer serieus neemt en fundamentalistisch wordt, grote gevaren in zich draagt en we hebben gewoon mensen wereldwijd die de islam misbruiken voor hun terroristische doeleinden. Zoals er ook mensen zijn die het christendom misbruiken'.

Quote Stephan Sanders:
'De term moslimterrorisme is buitengewoon terecht'.

Verder discussiëren de panelleden met presentator Guilly Koster over de rol van polariserende figuren zoals Ayaan Hirsi Ali, over landelijk kiesrecht voor migranten en over de vraag of GroenLinks wel of niet een partij is voor allochtonen. Verslaggever Jermain Lo gaat in Rotterdam de straat op met de stelling: Heeft Femke Halsema haar sporen verdiend in de politiek en komt zij in aanmerking voor een straatnaam?

Zeven weken lang neemt een kopstuk van een politieke partij plaats in het Boter, Kaas en Eierenpanel. Zij gaan de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de aanstaande verkiezingen. Op 28 oktober Harry van Bommel (SP) en Sandew Hira (publicist).

Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.30 uur op Nederland 2.

BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv of www.uitzendinggemist.nl.

EINDE PERSBERICHT