Gemeente Barneveld


Open Museumdag in Gelderland op 21 oktober 2006

Voor de eerste maal dit jaar is er op zaterdag 21 oktober een Open Museumdag in de provincie Gelderland, waar vooral allerlei dingen voor kinderen en hun ouders of grootouders worden georganiseerd. Het Veluws Museum Nairac te Barneveld springt hier op in met een muzikale voorstelling voor peuters en kleuters: A is een aapje uitgevoerd door het Intorno Ensemble. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Rie Cramer. Met spel en muziek komen de letters van het alfabet en de daarbij horende figuurtjes op speelse wijze langs. Een echte operazangeres zingt en haar vriendin speelt op hele grote en op hele kleine fluiten. Voor peuters ook een verrassende manier om kennis te maken met de letters.

Het is de tweede keer dat Intorno in Barneveld optreedt. Op maandag 2 oktober werd A is een aapje opgevoerd in een bomvolle bibliotheek voor een honderdtal kleuters, die vol verwondering keken naar Riekje, Riekjes vriendin, hondje, papegaai en wat er verder nog uit het mooie roodzwarte autootje te voorschijn kwam.

Ook de tentoonstelling 100 jaar Rie Cramer: feest van herkenning! is gratis toegankelijk. De bekende Maandenboeken en prachtige geïllustreerde sprookjes zijn te zien, maar ook haar minder bekende werk is te zien als reclametekenaar het Blueband meisje! en haar werk als costuum- en decortekenaar.

Voor kinderen is er aan de balie een leuke speurtocht verkrijgbaar.

A is een aapje, 100 jaar Rie Cramer. Muziektheater voor peuters en kleuters vanaf dire jaar. Twee voorstellingen: om 11.00 en om 12.30 uur, zaterdag 21 oktober. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. Entrée is gratis, maar het is raadzaam om te reserveren.

Veluws Museum Nairac: Langstraat 13, Barneveld bereikbaar vanaf A30, afslag Barneveld Geopend: dinsdag t/m vrijdag:10.00 tot 17.00; zaterdag: 13.00 tot 17.00 uur; zon- en feestdagen gesloten. Op zaterdag 21 oktober gratis toegankelijk van 10.00 17.00 uur. Rondleidingen: Rondleidingen op afspraak. Meer informatie: Telefoon: 0342-415666, en www.nairac.nl. Mutatiedatum 13/10/2006

Naar de vorige pagina