Mini-symposium: Het omslagpunt, de wereld op een tweesprong

Uitgeverij ankh-hermes bv

http://www.ankh-hermes.nl

Deventer, 27 september 2006

Betreft: Mini-symposium
Het omslagpunt, de wereld op een tweesprong
met Ervin Laszlo en Marcel Messing

21 oktober a.s. komt de bekende auteur Ervin Laszlo naar Nederland voor een lezing over zijn nieuwste boek Het chaos punt.
Dr. Ervin Laszlo is wetenschapper, filosoof, musicus en auteur en werd meerdere malen onderscheiden voor zijn inzet voor mondiale verstandhouding. Hij is de oprichter van de Club van Budapest, die over de hele wereld projecten ondersteunt die gericht zijn op duurzame samenleving. Hij is auteur van bestsellers zoals Kosmische visie, Bezielde kosmos en Je kúnt de wereld veranderen.
Samenvatting van Ervin Laszlo's Engelstalige lezing The Chaos Point: De wereld nadert zijn 'chaospunt', het moment waarop hij onherroepelijk in een nieuwe fase in zijn ontwikkeling terechtkomt die ofwel leidt tot afbraak, of tot een doorbraak naar een totaal nieuwe wijze van functioneren. Vanaf eind 2005 verkeren we als mensheid in een 'beslissingenvenster' van circa zeven jaar (tot 2012), waarin we onze lotsbestemming zullen kiezen. Er zijn twee keuzemogelijkheden: vervallen tot een crisissituatie, uitmondend in een ineenstorting, óf evolutie naar een nieuwe wereld. De mensheid zal onherroepelijk een van beide paden kiezen, want de huidige wereld is niet langer bestendig. Welke mechanismen en krachten spelen in deze ontwikkelingen een rol en hoe kunnen we zelf bijdragen aan de komst van die nieuwe wereld?

Marcel Messing zal een lezing geven getiteld Worden Wij Wakker? Over het gemanipuleerde denken en de grote omwentelingen.
Hij studeerde antropologie, filosofie, godsdienstwetenschap en verbindt al jaren de diepere inzichten van de esoterie met wetenschap, kunst en poëzie door middel van voordrachten en het schrijven van boeken. Eerder publiceerden wij van zijn hand o.a. Buigzaam als riet (over geweldloosheid) en Van levensboom tot kruis. Korte samenvatting van zijn standpunten:
Stel dat veel van wat we geloven en denken inderdaad onjuist is. Wat zou dat betekenen voor onze spirituele visie op de werkelijkheid? Durven we het aan om radicaal anders naar het leven te gaan kijken? We bevinden ons temidden van grote en ingrijpende planetaire omwentelingen. Dat geeft ons de mogelijkheid ons definitief vrij te maken van het lijden en het kwaad. Zodoende kunnen we de kracht van de liefde leren ervaren. Maar we moeten eerst durven zien waar het kwaad, vandaan komt, dat al zo lange tijd voor intens leed zorgt. Worden Wij Wakker?

Deze middag worden de boeken Het Chaos-punt - De wereld op een tweesprong en Worden Wij Wakker, over de verborgen krachten achter het wereldtoneel feestelijk gepresenteerd. Hopelijk bent u in de gelegenheid vooraf aandacht te besteden aan ons symposium. Afspraken voor interviews kunt u ook met ons maken.
Mocht u deze dag onze gast willen zijn vraag dan aan ondergetekende uw perskaart aan. U kunt uiteraard na afloop van ons mini-symposium recensie exemplaren van de nieuw gepresenteerde boeken meekrijgen. Bent u verhinderd vraag deze boeken dan telefonisch of per e-mail aan!

Met vriendelijke groet en hopelijk tot de 21e oktober.

Uitgeverij Ankh-Hermes
Hans Bienefelt-afd. pr. en voorlichting
(tel. 0570-678921)
(E-mail: hb@ankh-hermes.nl)

Voor bezoekers:

Het programma van zaterdag 21 oktober 2006-09-26
13.30 uur: zaal open
14.00 uur: welkom en boekpresentaties
14.15 uur: lezing Ervin Laszlo: The Chaos Point
15.15 uur: pauze/signeren boeken
15.45 uur: lezing Marcel Messing: Worden Wij Wakker?
16.45 uur: vragen
17.15 uur: einde

Het symposium zal op zaterdag 21 oktober worden gehouden in gebouw Antropia te Driebergen. Ruim voldoende parkeerplaatsen aanwezig. NS-station voor de deur. Voor reserveringen dient u 29,50 euro over te maken op Postbankrekening nr. 823762 of ABN/AMRO-Bank rekening nr. 59 62 46 927 t.n.v. Uitgeverij Ankh-Hermes Deventer o.v.v. mini-symposium 21 oktober 2006. Bij betaling per girotel graag naam, adres en woonplaats vermelden.
Wij zenden u medio oktober 2006 de routebeschrijving en bestelde toegangskaart(en) toe.

Ervin Laszlo
Het chaospunt
De wereld op een tweesprong
Nu werken aan mondiale vernieuwing om straks totale ineenstorting te voorkomen 228 blz., pb., geïll. 19,50 euro (bestelnr. 90 202 84487) De wereld nadert zijn 'chaospunt', het moment waarop hij onherroepelijk in een nieuwe fase in zijn ontwikkeling terechtkomt die ofwel leidt tot afbraak, of tot een doorbraak naar een totaal nieuwe wijze van functioneren.
Als een samenleving de grenzen van haar stabiliteit bereikt en vlak voor het chaospunt staat, wordt zij supergevoelig en ontvankelijk voor kleine fluctuaties zoals veranderingen in waarden, overtuigingen en aspiraties. Deze 'butterfly effects', kleine en zogenaamd onbelangrijke acties en initiatieven, plaveien de weg naar dat kritieke chaospunt waarop het systeem de ene of de andere kant opvalt. Als consument en klant, als belastingbetaler en kiezer, en als publieke opinie kunnen wij door actie en initiatief die fluctuaties creëren die het komende chaospunt kunnen laten omslaan richting vrede, opbouw en duurzaamheid.

Marcel Messing
Worden wij wakker?
Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel en de komende transformaties 264 blz., pb., geïll., 17,50 euro (bestelnr. 90 202 8411 8) WWW is de afkorting van World Wide Web, het wereldwijde web, bekend als internet. Velen roemen dit web, anderen kijken er kritisch naar. Weinigen beseffen echter welke macht hierachter staat: die van het apocalyptische Beest, verbonden met het getal 666. Deze tegenkracht probeert op alle mogelijke manieren de spirituele evolutie van de mens tegen te houden. Totale controle, implantatie van de microchip, Big Brother-technieken en bewustzijnsmanipulatie behoren tot het scenario, waarin internet een centrale rol speelt. In plaats van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, verbonden met de ascensie van onze planeet rond 2012, pogen de tegenkrachten een 'Nieuwe wereldorde' te vestigen, waarin de mens tot slaaf geworden is. Dit boek laat op schokkende wijze zien hoe de eens gevallen engelen, bekend als 'wachters', de verborgen krachten zijn achter de huidige wereldsituatie.
Door inzicht, bewustwording, licht en liefde kunnen we een tegenwicht vormen tegen deze duistere krachten en zo misschien een wereldcatastrofe voorkomen.