Ingezonden persbericht


Text Box: Persbericht

Design is hot. Auto's zijn cool

Drie internationale concept cars op een unieke automotive design show in het Evoluon

Design is hot. Auto's zijn cool. De Design On Wheels Show verenigt hot en cool tijdens een unieke tentoonstelling van nieuw Nederlands automotive design tijdens de Dutch Design Week. Er zijn meer Nederlanders werkzaam in automotive design dan menigeen denkt, bijvoorbeeld bij Volvo, Peugeot en Audi. Zij tonen hun werk door middel van drie concept cars die voor het eerst in Nederland te zien zullen zijn. DAF pakt uit met de Truck of the Year en Wubbo Ockels showt een model van zijn Superbus.

Dit is slechts een greep uit het brede overzicht van Nederlands automotive design op de show. Nederlandse automotive toeleveranciers laten zien wat zij aan design doen en welke technieken zij ontwikkelen om design nieuwe impulsen te geven. Op de show is ook te zien hoe automotive design en techniek elders toepassing vindt, zoals in de exclusieve Silvestris 23' Sports Cabriolet; de speedboot met Spyker genen. Daarnaast geven creatieve design studenten een spectaculaire visie op de toekomst. Van 21 tot en met 28 oktober is het Evoluon dé plek voor iedereen met een liefde voor auto's, design en techniek.

De Design On Wheels Show wordt georganiseerd door het Automotive Technology Centre en is onderdeel van het programma van de Dutch Design Week. De officiële opening plaats vindt plaats op 21 oktober om 13.00u. De show is de hele Dutch Design Week vrij toegankelijk voor publiek, behalve op woensdag wanneer het ATC Jaarcongres* 'Design & Technology' plaatsvindt.

Design On Wheels is de eerste automotive design show in Nederland

Plaats: Evoluon, Noord Brabantlaan 1a, 5652 LA Eindhoven. Openingstijden: 21 oktober van 14.00 uur (12.30 uur voor genodigden) tot 19.00 uur 22-24 en 26-28 oktober 2006, van 11.00u tot 19.00u. 25 oktober alleen geopend voor deelnemers aan het ATC congres

Verdere informatie

* Op het ATC Jaarcongres spreken vier Nederlandse designers van Volvo, Peugeot, Audi en Johnson Controls. Voor informatie zie www.atcentre.nl. Voor specifieke informatie over de Design On Wheels Show, de opening of een (groeps)rondleiding kunt u contact opnemen met:

Siel Peijs
040 ­ 265 0137
peijs@atcentre.nl
www.atcentre.nl

Voor meer informatie over de Dutch Design Week zie www.dutchdesignweek.nl