Partij van de Arbeid


Den Haag, 20 oktober 2006


PvdA Festival - Wouter Bos lanceert PvdA-campagnelied


Tijdens het PvdA Festival op 21 oktober gaat PvdA-lijsttrekker Wouter Bos als 'talkshowhost' met bekende Nederlanders in gesprek over diverse onderwerpen en worden een campagnefilmpje en het PvdA-campagnelied gelanceerd. Dit alles vindt plaats tussen 16.00 uur en 17.00 uur.


In het eerste blok spreekt de PvdA-voorman met de burgemeesters Job Cohen en Mirjam Salet over de verschillen tussen de grote stad en een kleine gemeente. Na dit debat wordt het PvdA-campagnefilmpje 'Problemen' van Martin Koolhoven voor het eerst vertoond. Rond 16.20 uur gaat deze regisseur met Hennie Vrienten en Bos in gesprek over cultuur. Hennie Vrienten heeft samen met Junkie XL speciaal voor de PvdA het campagnelied 'Neem mijn hand' gecomponeerd.
Dit nummer wordt voor het eerst ten gehore gebracht aan het eind van het tweede blok.
In het derde blok gaat Wouter Bos de discussie aan over sport en integratie. Aan dit debat nemen sport-presentatrice Barbara Barend, voetballer Youri Mulder en wethouder Paul Depla deel.


Het PvdA Festival is dé aftrap van de grote DOE MEE Campagne van de Partij van de Arbeid.
De PvdA nodigt alle vrijwilligers, maar ook alle leden en sympathisanten uit voor dit grote campagnefeest. Het Festival vindt plaats op zaterdag 21 oktober in de Convention Factory, Czaar Peterstraat 213 in Amsterdam en begint om 14.00 uur.