TROS

LET OP! GEWIJZIGD PERSBERICHT, EERDER VERZONDEN BERICHT VAN VANDAAG KOMT HIERMEE TE VERVALLEN! VERONTSCHULDIGINGEN VOOR HET ONGEMAK, TROS COMMUNICATIE

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 20-10-2006

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 21 oktober
Radio 1 - 11.04 uur

HENK KAMP EN LAURENS JAN BRINKHORST
IN TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED twee bijzondere gasten. Henk Kamp, minister van Defensie én de nummer drie van de VVD. Hij komt uitleggen waarom er 130 extra militairen naar Afghanistan moeten gaan. Maar natuurlijk gaat het ook over de VVD, want het is immers verkiezingstijd. Vindt hij dat de campagne al inhoudelijk is losgebroken? Of is het wachten op het Kamerreces voor het echte werk? Ligt de partij op koers? Of heeft Rita Verdonk de afgelopen week roet in het eten gegooid door excuses te eisen van PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb die haar beschuldigde politiek gebruik te hebben gemaakt van de moord op Theo van Gogh? En ook nog de ruzie tussen Verdonk en Huizinga van de ChristenUnie die de uitzetting van asielzoekers vergeleek met het ophalen van joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat vindt Kamp van deze persoonlijke aanvallen zo vlak voor de verkiezingen? Kan hij zich de woedende reactie van zijn partijgenoot voorstellen? Hoe gaat hij zichzelf en zijn thema 'veiligheid' etaleren? Welke ideeën heeft hij, maar vooral ook: waar staat Nederland als het gaat om veiligheid en hoe ziet dat er over tien jaar uit? Heeft hij een lange termijn strategie of is het vooral reageren op directe informatie en incidenten?

Ook aan tafel Laurens Jan Brinkhorst, voormalig minister van Economische Zaken. Hij moest opstappen uit het kabinet Balkenende 2, nadat zijn partij D66 het vertrouwen had opgezegd in minister Verdonk tijdens het debat over Ayaan Hirsi Ali. Hoe kijkt hij aan tegen de verkiezingscampagne tot nu toe? Wat verwacht hij van van D66? En is er genoeg aandacht voor de thema's die hem na aan het hart liggen: de economische uitdagingen waar Nederland voor staat, de globalisering en zijn pleidooi om langer en meer te werken?

Presentatie: Kees Boonman en Margriet Vroomans

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl