Amsterdam Airport Schiphol

Published: 14:15 20.10.2006 GMT+2 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Kerkgemeenschap verruilt onderkomen voor uitbreiding Schiphol

Het nieuwe kerkgebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Rijsenhout wordt op 21 oktober officieel in gebruik genomen. Het onderkomen is gebouwd in opdracht van Schiphol Real Estate, ter vervanging van het kerkgebouw in Rozenburg dat moet wijken voor uitbreiding van de luchthaven.

Toen in 1993 duidelijk werd dat de kerk plaats moest maken voor uitbreiding van het vrachtareaal, is de luchthaven met de kerkgemeenschap overeengekomen een nieuwe kerk te bouwen. Het kerkbestuur gaf daaraan de voorkeur boven een financiële vergoeding.

Bij de keuze van de architect, het ontwerp en de locatie hebben beide partijen nauw samengewerkt. De nieuwe kerk - een ontwerp van de architecten Claus en Kaan uit Amsterdam - is een modern gebouw met voorzieningen voor kerkdiensten, vergaderingen en jeugdactiviteiten. Bovendien is binnen de muren van de kerk een beheerderswoning gerealiseerd.

Het nieuwe godshuis staat aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout. In 1864 werd aan diezelfde weg, maar dan in het buurtschap Rozenburg, de eerste kerk van de Haarlemmermeer gebouwd. De kerk die tot voor kort werd gebruikt door de Nederlands Gereformeerde Kerk, gemeente Haarlemmermeer - Oostzijde, dateert uit 1926. Het is het laatste gebouw van de voormalige woonkern Rozenburg aan de Aalsmeerderweg dat straks gesloopt gaat worden voor de bouw van loodsen en platformen ten behoeve van luchtvracht.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100%dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook op en rond de Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Internationaal is het bedrijf actief nabij de luchthaven Malpensa/Milaan en op Hong Kong International Airport.