Gemeente Sneek


Intensieve samenwerking Praktijkscholen aan Brédyk in Sneek

Vanaf het moment dat ze naar de Brédyk verhuizen, willen de beide scholen voor praktijkonderwijs in Sneek dusdanig intensief samenwerken dat er in feite sprake zal zijn van één school. Zoals bekend worden de beide scholen in de loop van 2008 gehuisvest in het huidige gebouw van de Friese Poort aan de Hemdijk en de Brédyk.

De samenwerking kan al voor 2008 gestalte krijgen, maar een definitief voorstel hiertoe wordt eerst voorgelegd aan de ouder- en personeelsgeledingen van de medezeggenschapsraden van beide scholen. Daarna moeten de beide besturen het besluit bekrachtigen.

De toekomstige gezamenlijke vestigingsplaats was voor de besturen van CVO Zuid-West Fryslân en het Openbaar Onderwijs in Sneek plus de onderwijsteams van beide scholen, aanleiding zich te beraden over kansen die de nieuwe situatie zou kunnen bieden. De slotsom dat een vergaande samenwerking een duidelijke meerwaarde zou hebben voor de leerlingen gaf de doorslag. Door het creëren van een krachtige onderwijsinstelling komen de belangen van de leerlingen beter tot hun recht, onder andere doordat zij meer mogelijkheden krijgen.

Bij de beraadslagingen is uitvoerig de identiteit van beide scholen in ogenschouw genomen en de voorkeur die de ouders op dit punt hebben. De beide besturen zijn ervan overtuigd dat het omgaan met de leerlingen bij beide teams in goede handen is. Het christelijk karakter van De Zuiderpoort en het openbare karakter van de Praktijkschool blijft gewaarborgd door het bieden van een combinatie van verplichte lessen, met daarnaast specifieke lessen voor de leerlingen (en ouders) die hiervoor kiezen.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 20-10-2006