Politie Groningen

Zaterdag 21 oktober 2006

Provincie Groningen, 21-10-2006

Groningen: man in been gestoken

Een 42-jarige man uit Groningen is vrijdagmorgen op de
Noorderstationstraat in zijn been gestoken. Hij suste een ruzie tussen zijn 27-jarige zoon, zonder vaste woon- of verblijfplaats, en een 20-jarige Stadjer. De verdachte werd korte tijd later in de Van Slingeslandtstraat ingerekend. Hij werd ingesloten. Het slachtoffer werd voor behandeling door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Groningen: motorrijder gewond na botsing

Een 44-jarige motorrijder uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt. Een 43-jarige automobilist uit Groningen reed vanuit de Lepelaar de Van Swietenlaan. De motorrijder reed op de Van Swietenlaan. De twee botsten op de kruising. Beide heren geven een verschillende verklaring van de toedracht. Volgens de motorrijder verleende de automobilist geen voorrang. En volgens de automobilist slingerde de motorrijder, waardoor hij ten val kwam en tegen zijn auto botste. Uit het verkeerstechnisch onderzoek kan vooralsnog geen toedracht worden achterhaald. Ook zijn er geen getuigen die een van de verklaringen kan bevestigen. De 10-jarige dochter van de motorrijder kwam met de schrik vrij. De motorrijder zelf liep vermoedelijk een hersenschudding op en had last van zijn schouder. De motor raakte flink beschadigd en werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: Stadjer ingerekend dankzij oplettende burgers

De politie heeft vrijdagmiddag op de Petrus Campersingel een 21-jarige Stadjer aangehouden voor doorrijden na een ongeval. Hij was in de Oostersingeldwarsstraat tegen een geparkeerde auto aangereden. Toegesnelde agenten werden daar aangesproken door getuigen. Zij vertelden dat de bestuurder er lopend vandoor was gegaan. Hij werd achtervolgd door een aantal van de getuigen. Op de Petrus Campersingel werd hij ingerekend. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij had 0,5 promille alcohol in zijn bloed. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie onderzoekt inbraak diefstal

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een supermarkt aan de Turkooisstraat. De inbraak vond vrijdagnacht omstreeks 00.30 uur plaats. Aan de achterzijde was een ruit vernield. In de supermarkt waren twee sigarettenkasten opengebroken. Vermoedelijk is er een bepaalde hoeveelheid sigaretten weggenomen. Een getuige zag twee jongens wegfietsen en alarmeerde de politie. De politie heeft in de omgeving een onderzoek ingesteld, maar niets aangetroffen. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 38-jarige automobilist uit Noordenveld moest vrijdagnacht op de Matsloot zijn rijbewijs inleveren. Bij controle werd hij aan een blaastest onderworpen. Hij bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar een politiebureau. Daar werd vastgesteld dat hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verdachten aangehouden voor beroving

De politie heeft vrijdagnacht in de Moesstraat drie jongens aangehouden voor diefstal met geweld. Agenten kregen een melding van een beroving. In de Moesstraat werden zij aangesproken door twee Stadjers (26 en 27 jaar). Ze stonden met hun 23-jarige vriend, ook uit Groningen, te praten toen de jongens op hen af kwamen lopen. Zij bedreigden de 23-jarige met woorden en lieten hem een mes zien. De 23-jarige rende weg en kreeg de vier jongens achter zich aan. Hij werd beroofd van zijn portemonnaie en met een mes in zijn arm gestoken. Hij liep een klein wondje op. Zijn twee vrienden gingen er in eerste instantie achteraan, maar renden weg toen zij het mes zagen. Zij schakelden de politie in. Samen met de politie gingen ze op zoek naar het slachtoffer. Hij werd gevonden en de politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in in de omgeving. Drie verdachten, een 15- en 14-jarige Stadjer en een 15-jarige uit Assen, werden op basis van het signalement op de Ulgersmaweg aangehouden. Zij werden ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: kleuters uit modder gehaald

Twee kleutertjes (3 en 4 jaar) uit Delfzijl zijn vrijdagavond aan de Kustweg uit de modder getrokken. De politie kreeg in eerste instantie de melding dat de twee vermist waren. Even later kreeg ze de melding dat de kleutertjes vast zaten in de modder. Een 70-jarige man uit Woldendorp hoorde de kleutertjes om hulp roepen. Hij en nog een persoon hadden de 3-jarige al uit de modder gehaald. Agenten kwamen ter plaatse en haalden de 4-jarige eruit. Beiden kregen ze een beer van de agenten. Ze werden weer overgedragen aan hun ouders.

Leek: bromfietser zonder helm onder invloed

Een 21-jarige bromfietser uit Tolbert is vrijdagmiddag aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem zonder helm rijden. Ook zijn 20-jarige vriend uit Marum die achterop zat, droeg geen helm. Agenten controleerden de twee en roken een alcohollucht bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Op het bureau werd vastgesteld dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De man uit Marum kreeg een bekeuring, omdat hij geen helm droeg. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grijpskerk: auto belandt in sloot

Een 79-jarig echtpaar uit Niehove is vrijdagmiddag bij een verkeersongeval met de auto in de sloot beland. Zij reden over de Lageweg richting Grijpskerk toen de man moest uitwijken voor een tegenligger. Hierdoor kwamen ze in de berm terecht. Hij stuurde tegen, waardoor de auto de weg over schoot en in de sloot belandde. De vrouw klaagde over pijn op de borst. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis. De man liep verwondingen aan zijn hand en zijn gezicht op. De auto liep flinke schade op en werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Oosternieland: mannen gewond bij eenzijdig ongeval

Een 19-jarige man uit Oosternieland en een 18-jarige man uit Uithuizermeeden zijn vrijdagnacht op de Oosternielandseweg gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Ze reden in de richting van Uithuizermeeden toen de auto ineens hevig begon te slingeren. Hierdoor botsten ze tegen een boom in de rechter berm. De 19-jarige bestuurder liep heup- en beenletsel op. De 18-jarige inzittende klaagde over hevige rugpijnen. Ze werden beiden met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De oorzaak van dit ongeval wordt nog onderzocht. Een blaastest wees uit dat de bestuurder niet onder invloed van alcohol verkeerde. De auto raakte flink beschadigd en werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Kolham: snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Een 34-jarige automobilist uit Drachten viel vrijdagmiddag op de A7 bij Kolham door de mand. Hij reed agenten met hoge snelheid voorbij. Hij drukte het gaspedaal tot maximaal 180 km/uur in. Na correctie blijft 170 km/uur over. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: bromfietser heeft zaken niet goed voor elkaar

Een 16-jarige bromfietser uit Ter Apelkanaal viel vrijdagmiddag door de mand toen hij met 70 km/uur betrapt werd door agenten. Een test op de rollentestbank leverde een te hoge constructiesnelheid van 78 km/uur op. Hij kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de snelheid en de constructiesnelheid. Ook kon hij zijn rijbewijs niet tonen. Het kentekenbewijs werd ingevorderd en zijn bromfiets moest bij het bureau achterblijven. Hij krijgt de tweewieler pas mee als hij zijn zaken in orde maakt.

Oost-Groningen: visserijcontrole

Vrijdag heeft de politie in Oost-Groningen vissers gecontroleerd. Op verschillende locaties in Veendam, Musselkanaal, Stadskanaal, Vleddermond en Ter Apel werden in totaal 28 vissers gecontroleerd. Tegen twee vissers werd proces-verbaal opgemaakt, omdat ze levend aas gebruikten. Eén visser kreeg een pv, omdat hij zonder vergunning viste.

Oude Pekela: jongeren zorgen voor overlast

Negen jongeren in de leeftijd van 13 tot 22 jaar uit Oude Pekela zorgen vrijdagavond voor overlast op de Helling. Ze maakten veel lawaai en gooiden met vuurwerk. Agenten spraken hen aan op hun gedrag en verzochten hen om weg te gaan. Ze kregen een bekeuring voor het veroorzaken van de overlast. Uiteindelijk gingen ze weg, maar nog geen twee uur later hadden ze hun overlastgedrag alweer voortgezet. Agenten gingen weer ter plaatse en spraken ze opnieuw aan op hun gedrag. Een 18-jarige en 22-jarige gedroegen zich erg vervelend en bemoeiden zich met het werk van de agenten. De 22-jarige werd ingerekend. Hij bleek een vlindermes op zak te hebben. Die werd in beslag genomen. Ook de rest van de overlastveroorzakers werden meegenomen naar het bureau. Met een bekeuring op zak mochten ze het bureau weer verlaten.

Oostwold (Scheemda): automobilist gewond door ongeval

Een 20-jarige automobilist uit Drieborg is vrijdagnacht op de Goldhoorn gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed richting Finsterwolde en trapte volgens eigen zeggen op de rem voor een haas. Hierdoor kwam hij in de rechter berm terecht. Vervolgens draaide hij rond en botste met de voorkant van de auto tegen twee bomen aan. Hij belandde uiteindelijk in de sloot aan de rechter kant van de weg. Hij liep een behoorlijke hoofdwond op en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een eerste blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Omdat hij in het ziekenhuis moest blijven, werd een bloedproef afgenomen. De auto raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1328, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1366, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1030, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur (in verband met
wegwerkzaamheden).

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 802, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.