1e persbericht van zaterdag 21 oktober 2006

Eindhoven, 21-10-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandelen vriendin

Een man van 29 jaar uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 2.45 uur door de politie aangehouden op de Dommelstraat. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij daar een vrouw uit haar haren uit een café had getrokken. Ook zou hij de vrouw hebben mishandeld. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het te gaan om zijn 27-jarige vriendin uit Eindhoven. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert automobiliste na aanrijding

De politie heeft vrijdagavond rond 20.15 uur een vrouw van 61 jaar uit Eindhoven aangehouden in een woning in Woensel-Noord. Ze zou kort daarvoor op de Goudrenetstraat met haar auto tegen een kliko en een lantaarnpaal zijn gereden, de wagen hebben achtergelaten en er te voet vandoor zijn gegaan. Getuigen hadden gezien dat ze de woning was binnengegaan. Toen agenten haar in het huis aanspraken, bleek ze gedronken te hebben. De vrouw is aangehouden. Op het politiebureau is een bloedproef afgenomen en is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie pakt man met drugs op

Op de Beverstraat heeft de politie vrijdagavond rond 21.30 uur een 36-jarige Helmonder en een man van 25 jaar uit Utrecht aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de mannen iets aan elkaar gaven. Toen ze daarop werden gecontroleerd, bleek de Utrechter tien bolletjes cocaïne bij zich te hebben. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De Helmonder, die de verdovende middelen wilde kopen, is na zijn aanhouding heengezonden.

Best: Politie houdt actie 'Best op Slot'

De politie heeft tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagochtend 4.30 uur de controleactie 'Best op Slot' gehouden. Daarbij werd in het uitgaansgebied door 25 politiemensen gelet op drugs- en alcohol-overlast en op handhaving van de openbare orde. Enkele resultaten:


* Twee jongens (17 en 18 jaar) uit Best werden rond 3.45 uur op het Stationsplein aangehouden omdat ze daar een fiets wilden stelen. Ze zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.
* Een automobilist van 31 jaar uit Best werd op de Dkn. B.J. van Miertstraat aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Hij blies op het bureau een promillage van ruim 1,30. Het rijbewijs van de man was nog ingevorderd vanwege een eerdere overtreding.
* Een man van 26 jaar uit Best is rond 1.45 uur op de Sportlaan aangehouden. Hij reed zonder helm op een brommer die geen contactsleutel had, waarvan het slot van de buddyseat was opengebroken en waarvan enkele kabels blootlagen. Omdat het vermoeden bestond dat de brommer was gestolen, is de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.
* Tijdens de actie werden er ook nog zeven bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen (3x), nachtvissen, het niet-handsfree bellen, het niet-dragen van een helm, en het voeren van mistlichten.

Veldhoven: Politie arresteert lastige vrouw

De politie heeft vrijdagavond rond 23.15 uur een vrouw van 52 jaar uit Veldhoven aangehouden in het huis van een kennis van haar in Veldhoven. De vrouw was in de woning uitgenodigd, maar weigerde vervolgens te vertrekken en bedreigde de bewoners. Ook toen de gewaarschuwde politie in de woning was, weigerde de vrouw weg te gaan. Ze is aangehouden, waarbij ze ook de agenten bedreigde. De vrouw is ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop/Eindhoven: Politie houdt vrouw aan na doorrijden na aanrijding

In haar woning in Geldrop heeft de politie zaterdagochtend rond 0.45 uur een vrouw van 22 jaar aangehouden. Ze zou vrijdag kort voor middernacht met haar auto op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan/Onze Lieve Vrouwestraat in Eindhoven door het rode verkeerslicht zijn gereden en tegen een andere wagen zijn gebotst. De inzittenden daarvan raakten gewond en zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat om twee mannen (20 en 51 jaar) uit Eindhoven. De vrouw is na de aanrijding doorgereden. Op de Fluwijnstraat hield de wagen ermee op. De vrouw heeft de auto daar achtergelaten en is in de wagen van haar vader gestapt, die haar kwam ophalen. De inmiddels gewaarschuwde politie zag die wagen nog net wegrijden. Via de kentekens van beide auto's kwam de politie achter de identiteit van de vrouw. Ze is thuis aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Oostelbeers: Politie arresteert lastige man in woning

Een man van 37 jaar uit Oirschot is zaterdagochtend rond 0.30 uur aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin in Oostelbeers. Hij was kort daarvoor het huis binnengedrongen, tegen de zin van de bewoonster in. Toen ze hem vroeg weg te gaan, weigerde hij dat. Ook toen de gewaarschuwde politie in de woning was, wilde de man niet vertrekken. Hij begon met de agenten te vechten en bedreigde hen, waarop hij werd aangehouden. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Reusel: Politie houdt man aan na mishandeling en bedreiging

De politie heeft vrijdagavond rond 22.00 uur in zijn woning een man van 53 jaar uit Reusel aangehouden. Hij zou daar kort daarvoor zijn 47-jarige vriendin hebben mishandeld door haar te slaan. Ook zou hij de vrouw hebben bedreigd. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Asten: Politie neemt rijbewijs is

De politie heeft zaterdagochtend rond 1.15 uur een man van 50 jaar uit Helmond aangehouden op de Floralaan. Hij reed daar in een auto en had gedronken. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Asten: Politie pakt man op na aanrijding

Op het Wolfsplein heeft de politie zaterdagochtend rond 4.30 uur een man van 25 jaar uit Asten aangehouden. Hij zou daar kort daarvoor met zijn auto tegen een elektriciteitskast zijn gereden, een stukje zijn doorgereden, de wagen hebben achtergelaten en er te voet vandoor zijn gegaan. Dat was gezien door getuigen. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, stond de verdachte op een afstandje toe te kijken. Hij werd door de getuigen herkend en door de politie aangehouden. Op het bureau is van de man een bloedproef afgenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Adriaen van Ostadehof zijn een damesjas, een laptop, een fototoestel en sieraden weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 14.00 en 22.30 uur. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken.