Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 21-10-2006

Auto tegen boom
PEIZE - Vrijdagavond botste op de Achterstewold in Peize een 60 jr. automobilist uit die plaats tegen een boom. Dit gebeurde kort na een bocht. Door nog onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto in de berm en botste vervolgens frontaal tegen een boom. De man was gewond en zat bekneld in zijn auto. Door de brandweer werd hij uit de auto gehaald en ter plaatse door een Mobiel Medisch Team behandeld. Daarna is hij per ambulance overgebracht naar het UMS Groningen. Omdat het vermoeden rees dat de man gedronken had is in het ziekenhuis door een arts een bloedmonster afgenomen. Over enkele weken zal bekend zijn of de man daadwerkelijk gedronken heeft. (06-191123)

Botsing auto scooter
EMMEN - Twee jongens van 16 jr. uit Emmen raakten vrijdagavond gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Rondweg met de Statenweg in Emmen. Beiden zaten op een - geleende - scooter en reden vanaf het fietspad, via de voetgangersoversteekplaats, de Rondweg op. Daar naderde op dat moment een auto bestuurd door een 32 jr. vrouw uit Ter Apel. De vrouw kon de scooter niet meer ontwijken. Beide jongens raakten zodanig gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen moesten worden vervoerd. Eén van hen kon na behandeling naar huis. De ander is met o.a. botbreuken opgenomen. Doordat beiden een helm droegen is nog erger letsel voorkomen. Op de kruising staan verkeerslichten. Volgens de bestuurster en een getuige stonden de lichten op het moment van aanrijding voor de vrouw op groen.

Politie bekeurt
ASSEN - Vrijdagavond bekeurde de politie op de Griekenlandlaan in Assen twee jongens van 14 en 17 jr. uit die plaats. De eerste omdat hij zich bevond op een bouwterrein waarvan de toegang verboden is voor onbevoegden. De tweede omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

HOOGEVEEN - In en rond het centrum van Hoogeveen bekeurde de politie vrijdagavond een bromfietser die geen certificaat heeft en twee andere bromfietsers die reed zonder helm. Verder werd een fietser bekeurd die een rood verkeerslicht negerde en werd er bij drie auto's een bon achter de ruitenwisser gedaan omdat die geparkeerd stonden op een invalidenparkeerplaats of in strijd met een parkeerverbod.

HOOGEVEEN - Een dronken 27 jr. man uit Hoogeveen is vrijdagavond bekeurd omdat hij zwaar beschonken op de rotonde bij winkelcentrum De Weide lag.

Autobrand
ASSEN - In de achtertuin van een woning aan de Pelikaanstraat vloog vrijdagavond door nog onbekende oorzaak een oude auto in brand. De brandweer bluste de brand. De auto brandde grotendeels uit. De eigenaar is nog niet bekend. (06-191086)

Twee beginnende bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed HOLSLOOT - Op de Verlengde Hoogeveensevaart in Holsloot hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18 jr. automobilist uit Dalen en een 21 jr. automobilist uit Schoonebeek aan voor het rijden onder invloed. Bij de eerste werd een alcoholgehalte van ongeveer 0,4 promille vastgesteld, bij de ander 0,5. Beiden kunnen een boete tegemoet zien van ¤ 220,-.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.