Politie Zeeland


---

W-2767-2006 Aangehouden wegens snoepdiefstal
Een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vanmorgen rond 08.57 uur aangehouden bij een tankstation aan de Sloeweg in Vlissingen.
De man had een snoepbakje geopend en er zogenaamde bananenschuimpjes uit opgegeten. Hij kon de verorberde snoepjes niet afrekenen, want hij had geen geld bij zich. De man is aangehouden door de ter plaatse geroepen politie en overgebracht naar het politiebureau. Hij zit daar nu nog vast. De man heeft in de afgelopen paar dagen al vaker met de politie te maken gehad.
(koffie en cake gedronken en gegeten zonder te betalen, een maaltijd genuttigd in een restaurant zonder die af te rekenen.)

Z-2768-2006 Brit rijdt dronken tegen garagebox
Een 52-jarige man uit Londen is vanmorgen in alle vroegte (om 05.39 uur) tegen een garagebox in de Prinsestraat in Cadzand gereden.
Toen de politie ter plaatse kwam zat de man nog steeds in zijn auto. De man was niet in staat om een blaastest af te leggen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar heeft hij geen verklaring willen afleggen en wederom geen blaastest. Van de man is een bloedproef afgenomen door een arts. De uitslag hiervan wordt later bekend. Er is nog niet bekend van wie de garagebox is die de Engelsman geramd heeft.

Z-2769-2006 Radarcontrole in Terneuzen
Gistermiddag heeft op de Guido Gezellestraat in Terneuzen een radar(snelheids)controle plaatsgehad.
Tussen 14.45 uur en 18.45 uur werden 2170 passerende voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. Het aantal overtreders bedroeg 631. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

O-2770-2006 Ingebroken in kerk
In Wemeldinge is, tussen 12.00 uur gistermiddag en 09.30 uur vanmorgen, ingebroken in een kerk.
Door het openschuiven van een raampje heeft/hebben de dader(s) zich de toegang tot het gebouw kunnen verschaffen. De kerk werd gedeeltelijk doorzocht en er werd geld weggenomen. De technische recherche gaat sporenonderzoek doen. Ook werd een buurtonderzoek gedaan door de Zeeuwse politie. Dat heeft echter niet tot het gewenste resultaat geleid.

O-2771-2006 Bedrijfsinbraak in Tholen
Tussen 23.30 uur gisteravond en 05.30 uur vanmorgen is ingebroken in een opslagbedrijf in Tholen.
Een koelcel in het bedrijf, die helemaal vol stond met verse producten, is leggehaald door inbrekers. Uit de koelcel is ruim 100 kilo schelpdieren weggenomen evenals een grote hoeveelheid (ruim 40 kilo) verse vis. In totaal is er voor honderden euro's schade ontstaan door de diefstal van de goederen. Het is niet bekend hoe de dader(s) het bedrijf zijn binnengekomen.

---- --