2e persbericht van zaterdag 21 oktober 2006

Eindhoven, 21-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving

De politie zoekt getuigen van een beroving van een 46-jarige man uit Eindhoven. Dat gebeurde zaterdagochtend rond 0.30 uur op het fietspad (Oude Bossche Baan) dat langs het park in de Achtse Barrier loopt. Toen de man daar fietste, kwamen er drie jongens uit de bosjes. Ze dwongen hem te stoppen. Twee jongens hadden messen bij zich, waarmee ze dreigende bewegingen maakten. Nadat de man zijn gsm had afgegeven, werd hij door één van de jongens gefouilleerd. Een andere dader nam ondertussen de fiets van de man mee, waarna het drietal er vandoor ging in de richting van de Marathonloop. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of die weten wie en/of waar de daders zijn. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Woensel-Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt dronken automobiliste aan

Een 26-jarige vrouw uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 4.45 uur door de politie aangehouden op het Stratumseind. Surveillerende agenten zagen haar daar op het voetgangersgebied in een auto rijden met een telefoon in haar hand. Toen ze haar lieten stoppen, bleek de vrouw gedronken te hebben. Op het bureau blies ze een alcoholpromillage van ruim 1,85. Haar rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie pakt jongen met alarmpistool op

Op de Schelvisstraat is zaterdagmiddag rond 12.30 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Hij had daar met een alarmpistool een schot gelost. Dat was gehoord door een politieman, die ging kijken en de jongen met het wapen aantrof. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor weer heengezonden. Het alarmpistool is in beslag genomen.

Valkenswaard: Schapen gestolen

Uit een weiland aan T Heike zijn 15 schapen weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 12.30 uur en zaterdag 12.00 uur. Het is nog onbekend hoe de diefstal in zijn werk is gegaan.

Liessel: Flatscreen weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Molenweg is een flatscreen weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 9.30 uur. Aan de achterkant van het huis is een schuifpui geopend.

Lieshout: Geld weg bij insluiping

In een woning aan de Ekelcamp is zaterdag tussen 9.15 en 10.30 uur ingeslopen. Daarbij werd een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Een raam aan de achterkant van de woning stond open.